Сільськогосподарська "тусовка": Чи готова Кіровоградщина до початку польових робіт?

17.03.14, 12:24
фото - volganet.ru
фото - volganet.ru
На це питання ствердно відповів сьогодні під час прес-конференції у Кіровоградській ОДА Сергій Юрійович Коренюк - директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

За його словами, протягом минулого тижня на Кіровоградщині було шість погожих днів, якими успішно скористалися місцеві аграрії. Тож, було засіяно 13 тисяч гектар ярих зернових (це біля 13% від запланованих ранніх ярих зернових, якими планується засіяти понад 94 тисячі гектар). Сьогоднішній сніг їм ніяк не зашкодить. Навіть навпаки - дощі, які очікуються цього тижня, підуть посівам тільки на користь.

Сергій Юрійович Коренюк
Сергій Юрійович Коренюк

Озимі культури на Кіровоградщині перебувають у доброму та задовільному стані. Науковці підтверджують покращення, хоча лишається 6% слабких та зріджених площ. Над їх підживленням нині активно і працюють сільськогосподарники.

На зустрічі із журналістами йшлося про продовольчу безпеку не тільки Кіровоградщині але й інших областей та Збройних Сил України, а також тих людей, які можуть бути переселені до Кіровоградської області. За словами Сергія Юрійовича, на сьогодні в області акумульовано потужний запас продовольчого зерна та гречки, щоб забезпечити армію та переселенців. Переважно це зерно і продукція закуплена Аграрним фондом за бюджетні кошти. Найближчим часом гречана крупа надійде в оптовий продаж.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!