«Школа безпеки» відзначала призерів та переможців Всеукраїнського конкурсу «Безпека в житті – життя у безпеці»

18.03.14, 10:30

12 березня у Кіровоградській дитячій художній школі ім. О.О. Осмьоркіна відбулася презентація нової збірки казок та оповідань з тематики безпеки життєдіяльності та нагородження призерів і переможців Всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», започаткованого Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки».

У конкурсі, який проводився за двома напрямками – літературний та мистецький, взяли участь юні літератори та митці з різних куточків України віком від 6 до 18 років. Найкращі художні твори та ілюстрації до них увійшли до збірки під назвою «Казкові рятівники». Це унікальна збірка, аналогів якій немає в Україні, адже її автори – діти. Їх знання, уміння і навички з безпеки життєдіяльності, помножені на літературний і мистецький талант, дали життя новій книзі казок, де у цікавій та доступній формі розповідається малечі про правила безпечної поведінки. Казкові герої цих художніх творах оживають у яскравих ілюстраціях, які збагачують та доповнюють зміст творів.

Вже другий рік поспіль вихованці Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О.О. Осмьоркіна під керівництвом директора закладу Іванової А.Г. беруть участь у конкурсі «Безпека в житті – життя у безпеці». Цього разу роботи вихованців школи мистецтв були високо оцінені конкурсною комісією та увійшли до вищезгаданої збірки. Так, за результатами конкурсу у номінації «Ілюстрація до казки» у старшій віковій категорії ІІ місце посіла Одуд Поліна, а у середній віковій категорії у цій же номінації ІІ місце посіла Скрипник Анна. Тож, педагоги та наставники юних митців можуть по праву пишатися своїми талановитими ученицями, адже саме вони внесли частку своєї творчої праці у створення унікального видання, яке буде служити такій важливій справі навчання підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності. 

 Переможці та призери конкурсу отримали від голови Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Суздальцевої Н.Я. дипломи та подарунки. Не оминули увагою і педагогічний колектив художньої школи. Викладачів було нагороджено дипломами та подарунками за плідну співпрацю з Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки», пропаганду правил безпечної поведінки засобами мистецтва, вагомий внесок у підготовку учасників конкурсу «Безпека в житті – життя в безпеці» та високий рівень представлених робіт. Всього за результатами цього конкурсу було визначено 104 переможці та призери зі всієї України. Приємно відзначити, що 17 з них – учні навчальних закладів Кіровоградської області, які гідно представили наш регіон на конкурсі. 14 дітей з числа переможців конкурсу отримали путівки до Міжнародного дитячого центру «Артек». Восени минулого року там було організовано Зліт юних рятувальників, у якому, як авторка однієї з найкращих художніх робіт, взяла участь Скрипник Анна, учениця Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О.О. Осмьоркіна.

Керівник художньої школи Іванова А.Г. висловила бажання продовжувати співпрацю зі «Школою безпеки», адже роботи з тематики безпеки життєдіяльності посідають особливе місце у творчому доробку її вихованців. А високі результати минулорічного конкурсу надихнули юних митців та їх наставників на створення нових шедеврів.

Тож, щиро бажаємо їм успіхів у цій важливій справі, творчої наснаги та нових перемог.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області 



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!