Команда «Песец» виграла два інтелектуальних турніри цієї неділі

09.04.14, 11:00

У неділю, 6 квітня, у приміщенні ОЦДЮТ пройшли інтелектуальні змагання з «Що? Де? Коли?» серед молоді та дорослих. Усього відіграли чотири турніри. Спочатку грали Молодіжний чемпіонат області з «Що? Де? Коли?». Команди змагалися за путівку на чемпіонат України, котрий пройде у м. Миколаєві 9-10 травня. Редактором та ведучим турніру виступив - Олександр Тарасенко. Склад апеляційного жюрі: Валерій Кизименко (голова), Олексій Головнов та Ольга Гріднєва.

Окрім молоді, в турнірі прийняли участь ще дві дорослі команди, усього зібралося 8 команд. Змагання складалося з чотирьох турів по 15 питань у кожному.

У перших турах серйозного удару зазнав по чемпіонських амбіціях «Песец», який не мав поразок за чотири останні роки у Молодіжних чемпіонатах області. «Delirium» зумів набрати за перші два тури 19 правильних відповідей, що дало перевагу на +3 перед «Песцем» (16). Третіми йшли одразу три команди: «Not Found», «ВДВ» та «Brainstorm» з 12 очками.

Друга половина ігрового пакету була дещо складнішою для більшості команд, тому саме на цих питаннях вирішувалася доля путівки на чемпіонат України. Тут з найкращого боку виявив себе «Песец», який зумів набрати 16 правильних відповідей та виграти апеляцію на одне з питань 2-го туру. Цього було досить для золотих нагород. «Delirium» (12) навпаки провалив третій тур, що відобразилося на його остаточних результатах, в підсумку зайнявши друге місце, як і минулого року. Третіми стала команда педагогічного університету «Not Found», яка в сумі набрала 25 очок.

Серед школярів найкращими стали одразу дві команди - «Brainstorm» та «Нірвана» (по 19 правильних відповідей). На одне очко від них відстала команда «ВДВ» з результатом 18 п.в.

Команди, які грали поза заліком, також виявили свого переможця - таким стала команда «606» (інша назва - «1487.5») - 25 очок. Другими завершили турнір дебютанти ігор - «Черчіль» (15 очок).

Результати змагання:

1. Песец - 33
2. Delirium - 31
3. Not Found - 25
4-5. Brainstorm - 19
4-5. Нірвана - 19
6. ВДВ - 18

Після молодіжного турніру о 14:30 розпочали грати 9-й етап чемпіонату міста з «Що? Де? Коли?». Змагання також було відбірковим для команд області на Відкритий Кубок України з «Що? Де? Коли?», який проходитиме у м. Черкаси 26-27 квітня.

Турнір відігравався на питання синхронного міжнародного турніру «Кубок міст». Ведучим виступив Андрій Флоренко. Усього зареєструвалися 9 команд. Турнір складався з трьох турів по 12 запитань у кожному.

Серед дорослих останніми роками у подібних турнірах домінувала збірна команда області «Проект Геркулес». Але цієї неділі «Песец» йшов пліч-о-пліч з командою досвідчених гравців до останнього туру - по 10 очок після 24 запитань. Позаду були «Delirium», «ГринвичЪ» та «Червоні соколи». Інші команди сьогодні не були налаштовані на гру та зіграли слабо.

Останній тур виявився найскладнішим, що повинно було зіграти на руку більш досвідченій команді «Проект Геркулес», але все виявилося навпаки. «Песец» зумів відповісти вірно на 4 питання із 12, а «Проект» лише на 3.

Таким чином путівку на Кубок України, а також 9-ту поспіль перемогу у чемпіонаті міста виборов «Песец». Друге місце залишилося за «Проектом Геркулес», а третє впевнено завоювала молодіжна команда «Delirium» (10 очок).

Результати змагання:

1. Песец - 14
2. Проект Геркулес - 13
3. Delirium - 10
4-5. Червоні соколи - 8
4-5. ГринвичЪ - 8
6-7. 1487,5- 4
6-7. Солярис - 4
8. ВДВ - 3
9. Нірвана - 0

Після змагань «Що? Де? Коли?» всі бажаючі грали у «Свою гру». Гравці поділилися на два "табори" - тих, хто хотів пограти на питання, присвячені футболу, та тих, хто вирішив пограти у класичну версію гри.

Як виявилося, нашим гравцям та фанатам футболу було досить складно грати на запитання турніру, тому і правильних відповідей було не так багато. Найкращим серед фанатів футболу став Олександр Тарасенко.

Результати футбольного «Свояку» (ведучий Іван Макада):

  1. Тарасенко Олександр
  2. Нікіфорук Юрій
  3. Малмига Андрій
  4. Гергардт Олександр

У класичній версії, яку підготував Олексій Головнов, виграв Сергій Пляка.

Текст - Олександр Тарасенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!