Повернення до традицій: майстер-класи до Великодня

26.04.14, 11:30

Коли приходить весна в Україну, пробуджується і воскресає природа, відроджується життя і надходять Великодні свята, беруться люди за давнє - прадавнє ремесло - розписування писанок.

Свято Пасхи, Великодня в Україні неможливо уявити без писанок і крашанок. Вони обов'язковий атрибут великоднього кошика, прикраси оселі, чудовий подарунок, це декоративні витвори - шедеври мініатюрного живопису, твори мистецтваякими можна безконечно милуватися.Писанка, крашанка, мальованка, шкрябанка, крапанка – це далеко не весь перелік назв, які вживаються щодо пасхального яйця, чи не найважливішого атрибуту Великодня. Саме тому Кіровоградський обласний художній музей започаткував мистецьку акцію - з метою відродження забутих традицій писанкарства нашого краю в рамках святкування Великодня проводити майстер – класи по виготовленню дряпанок, крапанок та написанню традиційних писанок для усіх бажаючих.

Активними учасниками зазначених майстер-класів стали учні 3 – х класів загальноосвітньої школи І ступеня № 37 (с. Нове), вихованці Дитячого Будинку «Барвінок», слухачі Вищої народної школи та відвідувачі музею.

Хочеться зазначити, що загалом було написано понад 250 писанок – їх по праву можна вважати мініатюрними творами мистецтва.

Пам’ятаймо, що писанка є рідкісним і дивовижним елементом нашої української культури і вона несе в собі часточку її унікальності.

Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!