БАЙКЕРИ НА АРЕНУ!

20.05.14, 13:00

Ще за 20 хвилин до початку шоу у Дендропарку, навколо оточеної невеличким залізним парканом арени, зібрався чималий натовп. Кожен хоче стати якнайближче, щоб бачити усе, що буде відбуватись, якнайкраще.

- Не зрозуміла, куди це ви лізете? Не бачите, що я тут стою?
- А що ви так далеко стоїте, людям і так місця не вистачає!

Так багато охочих прийшли подивитись на байкерів, які сьогодні готові продемонструвати на загал свої навички екстремального катання на двоколісному. Людей збирається все більше й більше, а до початку залишаються лічені хвилини. Десь із натовпу чується невідомий голос, який перевіряє справність роботи мікрофона небанальними «1, 2, 3, 4, 5 – вийшов зайчик погулять» і оголошує п’ятихвилинну готовність.

Чекаємо. Ось уже минули ці довгі 5 хвилин, минуло 10, минуло 20, а байкерів все ще не видно. На арену виходить веселий ведучий розвіяти напруженість публіки і, трохи поговоривши, знову оголошує п’ятихвилинну готовність. Чекаємо.

Незабаром з іншої сторони парку доноситься гучний шум моторів. Здійнялися оплески, дівчата почали кричати, але шум швидко припинився і байкери, на яких усі чекають, так і не показались глядачам. Напруги додала ще й погода: величезна хмара майже чорного кольору впевнено просувалась в напрямку дійства. Аж потемніло навкруги, піднявся сильний вітер, але ніхто навіть не думав зрушити з місця, тим паче, якщо за нього тут така запекла боротьба.

Та вже і хмара встигла пройти далі, небо посвітлішало, а мотоциклістів наче хтось сховав від натовпу. Тож люди почали один одного розважати самотужки: хтось, хильнувши зайвого, дуже голосно виказує своє невдоволення запізненням, хтось висуває глузливі версії затримки:
- Напевно, пальне закінчилось, або вони його просто шкодують.
- Та ні, то їм випити не дають, а без «випити» вони бояться.

Нарешті, нарешті після 40-хвилинного очікування виходять уже два ведучих і шоу починається. По черзі близько 15 байкерів виїжджають на арену на своїх потужних мотоциклах і колоною кружляють, демонструючи свою крутизну. Публіка не тямить себе від щастя, лише трохи кривиться і відвертається від диму і запаху палених шин, які з’явилися разом з мотоциклістами. Покружляли, покружляли і... поїхали.
Дещо розчаровані, усі злякались, що це і було те дійство, заради якого вони тут так довго товклися у натовпі. Але вже наступної хвилини на арені два екстримали починають показувати справжнє шоу. Здається, що для них проїхати на задньому колесі, ледь тримаючись за кермо, звичайна буденна справа. У їхніх майстерних руках ці байки здаються такими легкими. Створюється враження, що зараз і ти сядеш на нього і задаси жару, але це тільки враження. Насправді ж усе досить складно і для того, щоб таке виробляти треба гарненько потренуватись. Глядачі просто в захваті.

Тут є на що подивитись, та й навіть є, що послухати: цей страшний звук мотоциклів, справжній рик, від якого серце просто завмирає, а потім починає шалено битись, особливо коли байк зупиняється в метрі від тебе. Важко передати емоції від побаченого словами. – говорить Даша, що прийшла сюди за новими враженнями.

Але ті, хто тямить в мотоциклах дещо більше, ніж звичайні перехожі, оцінюють побачене критичніше. Ось наприклад як Богдан, байки для якого ледве не сенс життя: "Організаторам двійка, за те, що пожаліли огородження на нормальну арену. Хлопці виконали трохи більше половини з того, що можуть: жодного стопі (коли мотоцикліст їде чи стоїть на передньому колесі) чи пауера (коли палять резину під час руху). Загалом для нашого нерозбещеного міста піде, але для тих, хто в темі – не фонтан".

А шоу триває. Мотоциклісти напустили диму і продовжують свої піруети на байках. Та несподівано погода знову почала свої капризи. З неба вже падає град досить пристойного розміру, а глядачі стоять, стоять до останнього і лише коли до граду додалась шалена злива всі розбіглись хто куди, аби тільки не намокнути. Та залишитись сухими вдалося не багатьом.

Хвилин через 15 все стихло і замість того, щоб піти по домівках, випити гарячого чаю та зігрітись, більше половини глядачів виявили бажання продовжити перегляд мото-трюків. А на арені перетягували канат, кидалися морозивом, а потім знову випустили байкерів порадувати публіку.
Виявляється найбільше кіровоградцям не вистачає справжнього драйву та адреналіну, адже навіть природа не змогла стати на заваді їхньому бажанню полоскотати нерви екстримом на байках.


текст: Марина Коломієць, фото: Анастасія Жеребнова, спеціально для сайту "Тусовка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!