День виборів: Барометр свободи слова для журналістів

22.05.14, 13:31

Понад 13 років Інститут Масової інформації проводить щотижневий моніторинг порушень прав журналістів. Результати за 2013 рік розміщені на сайті ІМІ у рубриці «Барометр свободи слова».

Як результат цього моніторингу щороку ІМІ видає Бюлетень «Хроніка свободи слова». Експерти та журналісти ІМІ збирають та впорядковують інформацію про випадки перешкоджання журналістській діяльності за критеріями:
- арешти, затримання;
- побиття, напади, залякування та нові елементи в цих фактах;
-перешкоджання виконанню професійних обов’язків та цензура;
- економічний, політичний та непрямий тиск;
- судові позови проти журналістів.

ІМІ відслідковує також процеси задавнених судових справ щодо убивств журналістів (Григорія Ґонгадзе та Василя Климентьєва). ІМІ систематично поширює інформації про порушення прав журналістів, що сприяє консолідації журналістського середовища, взаємодопомозі. ІМІ є активним учасником громадського руху «Стоп цензурі!» , який об’єднає понад 100 українських журналістів.

- Ми знаємо, як поводяться із нашими колегами, котрі намагаються донести до людей достовірну інформацію із найгарячіших точок України. Будь-якої миті, на їхньому місці може опинитися хтось із нас. Розповсюджуючи інформацію про порушення прав журналістів, ми зможемо зупинити агресивне ставлення до нашої професії з боку правоохоронних органів та змусимо покарати винних, - говорить Маріанна Калашнікова - представник ІМІ в Черкаській та Кіровоградській областях.

Вона звертається до колег журналістів і нагадує, що Інститут Масової Інформації, з яким я зараз співпрацюю, відслідковує випадки недотримання прав журналістів, надає юридичну, консультаційну, психологічну та матеріальну допомогу постраждалим. Маріанна просить всіх, кому відомі випадки тиску на черкаських та кіровоградських журналістів чи порушення наших професійних прав, звертатися до мене електронкою або телефоном: (097)856-74-50 та m.production3333@gmail.com



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!