Очима дитини про бюджет країни

27.05.14, 11:00

Нещодавно в Головному управлінні Міндоходів у Кіровоградській області відбулося підведення підсумків обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни», який проходить за ініціативи Міністерства доходів і зборів України.

Цього року конкурс отримав новий імпульс – він проходить в якісно іншому, сучасному форматі. Замість традиційної номінації «декоративно-прикладне мистецтво» з'явилася нова – «комп'ютерна графіка (комп'ютерна анімація)». Крім цього залишилися два традиційні напрямки: художні та літературні твори.

Визначало переможців професійне журі, до складу якого увійшли фахівці Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського „Світ і Вітчизна”, поети, члени Національної спілки письменників України, представники громадських організацій та засобів масової інформації, а також співробітники органів доходів і зборів області.

„Головною метою конкурсу є формування економічної грамотності та культури у школярів, а також вивчення та розуміння підростаючим поколінням ролі, значення та місця податків, зборів, платежів у житті держави і суспільства”, – зазначила голова журі – в.о.начальника ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Тетяна Соколенко.

На обласний етап конкурсу в двох вікових категоріях – 9-11 років та 12-15 років було представлено 57 робіт. Всього ж у конкурсі на міському та районному рівнях взяли участь понад 400 дітей Кіровоградщини.

Таїсія Тарасенко (вікова категорія 12-15 років, м.Олександрія)
Таїсія Тарасенко (вікова категорія 12-15 років, м.Олександрія)
У ході обговорення журі визначило 15 переможців, які отримають дипломи та цінні подарунки. Серед переможців перші місця посіли: в номінації «художні твори» Анна Говорун (вікова категорія 9-11 років, м.Кіровоград) і Таїсія Тарасенко (вікова категорія 12-15 років, м.Олександрія), «літературні твори» - Вероніка Лінтур (вікова категорія 9-11 років, с.Чечеліївка, Петрівський район) та Владислав Личко (вікова категорія 12-15 років, смт.Добровеличківка), «комп'ютерна графіка (комп'ютерна анімація)» - Богдан Валінькевич (вікова категорія 12-15 років, м.Олександрія).

Анна Говорун (вікова категорія 9-11 років, м.Кіровоград)
Анна Говорун (вікова категорія 9-11 років, м.Кіровоград)
„Всі конкурсні роботи, заслуговують на увагу та по-своєму цікаві. Видно, що діти вкладали в них свою душу, намагалися передати, як вони розуміють всю важливість сплати податків. У творах ми оцінювали не тільки зміст, але й повноту розкриття теми та техніку виконання”, – підсумувала голова журі Тетяна Соколенко.

Надалі дітей, які зайняли перші місця у своїх вікових категоріях і номінаціях, чекає фінальний етап конкурсу, який пройде влітку у м.Києві. Бажаємо нашим учасникам впевненої перемоги на Всеукраїнському рівні змагань!

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!