Найзеленіше свято року: Трійця!

07.06.14, 13:00

Напередодні одного із найпопулярніших свят року – свята Трійці, - у заповіднику-музеї І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія приймали гостей – учнів та вчителів Миколаївської ЗОШ Кіровоградського району.


Про походження, значення, традиції, обряди, атрибутику цього свята розповіла Колесник С.Е – заступник директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею з науково-методичної роботи. Вона наголосила на тому, що свято Трійці символізує собою початок літа, прославлення процвітаючої природи, найзеленіше свято у році, що квітучі гілки нагадують нам про те, що під дією благодаті Божої людські душі розцвітають плодами чеснот.


До програми увійшла зустріч з талановитою людиною, з якою Кіровоградський обласний краєзнавчий музей давно співпрацює, Борисенко Людмилою Федорівною. Вона виконала поетично-музичну композицію на вірші українських авторів, у першу чергу – нашого земляка Леоніда Безпалого. Чорний В.Г. – зав.філією, заповідником-музеєм І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія, щиро дякував їй за поетичний подарунок.


Далі була презентація виставки до 155-річчя від дня народження П.К.Саксаганського під назвою «…В час тріумфу слова і почуття Панаса Саксаганського згадайте, який театру присвятив життя», підготована Тобілевич В.В., науковим співробітником заповідника-музею І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!