Прийом заявок на здобуття журналістської стипендії імені Вацлава Гавела

11.06.14, 15:00

До 7 липня приймаються заявки на здобуття премії імені Вацлава Гавела «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» на 2014-2015 академічний рік. Взяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови. Стипендіати, які пройдуть відбір, матимуть нагоду стажуватися у редакціях головного офісу «Радіо Свобода» у Празі, співпрацюючи з досвідченими журналістами. Стажування триватиме з 1 жовтня 2014-го до 30 червня 2015 року.

Стипендія імені Вацлава Гавела - це спільна ініціатива «Радіо Свобода» і Міністерства закордонних справ Чехії, за підтримки Prague Freedom Foundation і Dagmar and Vaclav Havel Foundation VIZE97. Мета стипендії- підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму. «Стимулом до створення програми стала віра колишнього президента Чехії Вацлава Гавела у роль журналістики як трансформатора репресивних режимів», - зазначають ініціатори премії.

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС) оголошує про початок прийому заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2014-2015 академічний рік. Заявки приймають на електронну пошту havelfellowship@rferl.org. Заявка складається з даних про учасника, мотиваційного листа, зразків робіт, двох рекомендаційних листів, резюме, «Листа Вацлаву Гавелу», а також копії сертифікату про знання англійської мови (необов`язково). Нагадаємо, у 2013-2014 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України стала український журналіст-розслідувач, учасниця ініціативи YanukovychLeaks Наталія Седлецька.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!