Кіровоградці відзначили свята Івано-Купало на березі річці Кодима на Одещині

11.07.14, 14:00

Аквісти Кіровоградської обласної громадської організації інвалідів "Народна академія творчості" із великим задоволенням взяли участь у фестивалі творчості , що проходить традиційно в Балті і цього року відбувся за участі і під егідою Всеукраїнської Школи майстерності інвалідів Всеукраїнської громадської організації «Народна академія творчості інвалідів». Як розповіла сайту "Тусовка" керівник згаданої громадської організації Ельміра Небесна, у мальовниче містечко на Одещинну з’їхались люди з фізичними обмеженнями з Донецька, Славянска, Краматорська, Полтави, Чернігова, Одеського регіону, Харкова, Львівщини Херсона. І всіх гостинно зустрічала господиня фестивалю Надія Ленц!

- З Балтською організацією інвалідів нас єднають давні і дружні зв’язки .І єднає нас великий потяг до творчості, прагнення самовираження людської особистості, незважаючи на обмежені фізичні можливості. Адже душа кожної людини – це вільна і творча субстанція і вона прагне польоту, самовдосконалення. Фестиваль у Балті саме і послужив цьому в котрий раз. Фестиваль зібрав старих та познайомив з новими друзями, - розповідає Ельміра Небесна.

За її словами, цікаво пройшли майстер -класи по етнографії, по дизайну канзаши, по виготовленню традиційної національної ляльки-сувеніру, з мотанки та соломки . Майстер-класи з виготовлення національної ляльки та моделювання давали фахівці–майстри та мистецтвознавці. Захоплено всі знайомилися з новими видами творчості-хтось вже придумав, який подарунок,зроблений своїми руками привезе для близьких..хтось робив собі нові прикраси. Адже,соціально-культурна реабілітація для людей з особливими потребами це і нове захоплення, можливість додаткового заробітку, нові перспективи.

Відбулися заняття по українським традиційним обрядам свята Івано-Купало на березі річці Кодима, в якому прийняли участь всі участники-плели вінки,співали купальськи пісні, з надією пускали на воду віночки. Також пройшла автобусна екскурсія по місту, адже кожне місто має свою цікаву історію, свою родзинку. Всі ці заходи створюють умови для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними даними, рівних можливостей інвалідів, пропагується українське народне мистецтво. Таким чином проходить реабілітація та соціальна адаптація людей за допомогою творчості, вдосконалюється їх майстерність.

Безсумнівно, що за допомогою таких заходів вивчаються проблеми творчої діяльності інвалідів, до вивчення традицій народу залучається молодь, розширюються творчі зв'язки людей з обмеженими фізичними можливостями, є можливість обмінюватися досвідом реабілітації та адаптації інвалідів у суспільстві. А до проблем інвалідів привертається увага державних, громадських організацій та комерційних структур, діячів культури і мистецтва, педагогів і психологів, які надають творчу, інформаційну та методичну допомогу. По закінченні фестивалю учасники отримали сертифікати майстрів з тих чи інших видів декоративно-прикладного мистецтва!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!