Дивовижний світ Марії Леонтьєвої

16.07.14, 12:00

Днями у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки Марії Леонтьєвої «Мій світ».
&f26 Марійка народилася теплого та сонячного літнього ранку 13 липня 2000 року в місті Кіровограді. З дитинства любила заняття, які нехай кропіткі та часовитратні, але ж потребують людських рук, душевного тепла. Чим би не займалася вона (спортивна гімнастика, латино - американські танці, плавання) – все те виявилося плинним, а потяг до творчості до цього часу не полишає її. З п’ятирічного віку Марійка відвідувала дитячі заклади творчого спрямування: у 2006-2009 роках – Дитячу творчу майстерню, у 2010 році була зарахована на навчання у відділ декоративно-прикладного мистецтва Київської дитячої школи мистецтв імені М. Д. Леонтовича, яку закінчила екстерном та отримала диплом з відзнакою.

Крім того, протягом останніх трьох років Марія є вихованкою майстерні «Креативне рукоділля» Київського Центру естетичного виховання «Гармонія», який у цьому році відзначив свій перший ювілей – десятиліття. Центр славиться своєю майстернею «Крок до школи», куди приходять робити свої перші кроки на шляху до пізнання себе, вміння бути в колективі маленькі чотирирічки, дитячим театром-студією «Вишневий сад», ансамблем танцю «КриЛа».

Три роки навчання у відділі декоративно-прикладного мистецтва під керівництвом Наталії Вікторівни Опанасенко та у майстерні «Креативне рукоділля», керівником якої є Саєнко Інна Олександрівна, перетворили дитяче захоплення Марійки малюванням на потяг обрати творчість тією єдиною з тисяч доріг у своєму житті. Щира дяка вчителям, які здатні власну професію зробити зразком для наслідування. З вересня минулого року Марійка почала навчатися на курсах «Дизайн, моделювання та пошиття одягу» Київського палацу для дітей та юнацтва і вже у своєму гардеробі має кілька зшитих власноруч речей. Разом з іншими вихованцями зазначених вище закладів Марія була учасницею різних тематичних виставок, мистецьких конкурсів та акцій, що проходили у Києві.

На Маріїній виставці «Мій світ» в обласному художньому музеї експонується понад 50 робіт, це твори образотворчого мистецтва, виконані у різних техніках (батик, акварель, випалювання, туш, олівець, нитки тощо), а також більше двох десятків робіт прикладного характеру (авторські ляльки, м’які іграшки, кульки, прикраси тощо), які були створені протягом останніх трьох років.

Важливо любити те, що твориш. У кожному творі Марії – картині, ляльці, прикрасі – не витрачений час, а її душа. Її батики привертають увагу своєю зрілістю, її ляльки не хочеться випускати з рук, тому що від них лине тепло її рук, а все, що створено руками та серцем, не може не сподобатись. Марійка із задоволенням займається ліпленням, плетінням браслетів, складанням 3-D конструкторів найвідоміших архітектурних споруд світу (Колізей, Собор Паризької Богоматері, замок Нойшванштайн, Біг-Бен, Тадж - Махал – близько 30 макетів), розробкою ескізів одягу та його пошиттям, але ж на сьогодні найбільшим її захопленням є читання фентезі та ілюстрацій до прочитаних книжок.

Сьогодні їй тринадцятий минає… Вона вже спробувала себе у стількох різнопланових творчих напрямках, а безмежний світ ще тільки розкриває для Марійки свої багатогранні принади!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!