​Бронзовий здобуток юних знам'янських футболістів!

23.08.14, 15:00

У нещодавньому зворушливому британському фільмі "Believe", в основу якого покладені реальні події, перед початком фінального матчу юніорського чемпіонату міста під час розмови з легендарним наставником "Манчестер Юнайтед" Меттом Басбі (котрий вирішив підтримати футбольну ватагу звичайних хлопчаків і став їх тренувати) журналіст зауважив, мовляв, час слави його співбесідника був у період роботи із "зірками" "МЮ". Екранний Метт Басбі заперечив: час слави він переживає саме в цей момент. Коли він бачить містян, котрі зібралися на стадіоні підтримати своїх дітей. Дітей, чиї серця й думки сповнені спортивних мрій і які є майбутнім їхнього міста.

І нещодавно отакі-от, сповнені щирих спортивних мрій дев'яти-десятирічні хлопчаки з "КДЮСШ Знам'янка" під наставництвом Віталія Махіні гідно відстояли честь свого міста та своєї дитячо-юнацької спортшколи на щорічному Всеукраїнському футбольному турнірі серед юнаків 2004-2005 років народження, присвяченого Дню незалежності України, що з 14 по 17 серпня 2014 року проходив у Світловодську. До складу команди увійшли найкращі: Денис Вакулик (воротар), Влад Анголенко, Даниїл Білан, Владислав Владіміров, Антон Морозов (група захисту); Артем Байрамов, Антон Гребенюк, Нікіта Нікітін, Володимир Полежай, Павло Полежай, Дмитро Тюпа, Стас Філонов, Влад Шишацький (півзахисники й нападники).

У першому матчі знам'янчани здолали однолітків з Кіровограда 2:0. Далі на них чекав принциповий суперник - команда господарів турніру. Гра протікала в рівній боротьбі, що засвідчив і підсумковий результат - нічия 1:1. Так само "миром" розійшлися наступного ігрового дня юні знам'янські футболісти з кременчужанами (2:2). Чим, щоправда, ускладнили своє турнірне становище: щоб повторити минулорічне досягнення і піднятися на другу сходинку п'єдесталу пошани, в останньому матчі змагань "КДЮСШ Знам'янка" треба було вигравати у команди "Фламінго" з Комсомольська, яка випереджала їх на 1 очко. Знам'янчани почали гру з атак на ворота суперника, проте пропустили першими: зі штрафного, що виник після помилки захисту, влучно пробив нападник "Фламінго". Достатньо швидко гравці "КДЮСШ Знам'янка" встановили "статус кво" й продовжили атакувати в прагненні забити переможний "срібний" гол. Попри велику кількість створених небезпечних моментів, м'яч у сітку воріт команди з Комсомольська вперто не йшов. До того ж, спрацювало прикро відоме футбольне правило: не забиваєш ти - забивають тобі. Створений майже ні з чого гол "Фламінго" в другому таймі й вирішив долю поєдинку. Перемога з рахунком 2:1 дозволила команді Комсомольська зберегти друге місце, а знам'янчани, таким чином, здобули "бронзові" нагороди Всеукраїнського футбольного турніру. Переможцями очікувано стали світловодці. Крім того, команда "КДЮСШ Знам'янка" удостоїлася ще однієї поважної відзнаки турніру: найкращим воротарем змагань було визнано Дениса Вакулика.

Підводячи підсумки виступу на турнірі, тренер "КДЮСШ Знам'янка" Віталій Махіня з прикрістю констатував, що його підопічним було цілком під силу зіграти краще. Та попри все безперечним позитивом наставник вважає той факт, що участь у подібному змаганні стала для юних футболістів справжньою школою, вони відчували дух кубкової боротьби. Тим більше, що, з огляду на ситуацію в країні, виїзди на такого роду турніри стають все більш і більш проблематичними. Тому тренер сподівається, що як тільки його вихованці досягнуть допустимого віку, вони зможуть мати необхідний регулярний ігровий досвід у футбольних змаганнях на першість області та на першість України!


Дмитро Шульга - для сайту "весь Кіровоград"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!