Оновлена гоночна траса "Вербова Лоза" чекає спортсменів!

24.08.14, 16:00

Гоночний спорткомплекс "Вербовая Лоза" змінився. Тепер Олександрія може приймати не тільки мотокроси, а й автомобільні гонки, пише "Моя Александрия". Зараз трасу обкатують - тут займається 12-річний автогонщик Данил Крисько. На оновлену трасу він виїхав вперше. Задоволений, сподобалося.

- Дуже добре, добре, - повторює Даня, знімаючи шолом. - Ні каменів, ям, ще не наїжджена колія. Класно, одним словом.

- Якщо говорити про головне, то нарізана нова траса з шириною треку від 12 до 14 метрів. Також зроблена нова стартова площадка, - розповідає олександрійський автогонщик Сергій Вялих. Реконструкцію траси провели двоє місцевих ентузіастів - Сергій Вялих та Володимир Крисько. Всі роботи приятелі оплатили з власної кишені, без залучення бюджетних коштів, спонсорів і грантів. Втім, зроблено ще не все. Приміром, відсутня автоматична система поливу.

- Полив - це болюче питання. Тому що він важливий як для глядачів, - погодьтеся, що не хочеться повертатися додому в курній футболці, - так і для спортсменів, адже хороша видимість - запорука безпеки. Система поливу планується, але коли - складно сказати, - коментує Вялих. Найближчими днями очікується приїзд комісії з Федерації автоспорту України, яка повинна ліцензувати трасу. Потім тут планується спортивний тренувальний збір. У ньому візьмуть участь спортсмени з різних куточків України. А далі - змагання.

- Якщо все задумане вдасться, то в жовтні Олександрія має шанс прийняти один із заключних етапів Чемпіонату України з автокросу - на легкових автомобілях і спеціальних кросових автомобілях баггі, - каже Вялих. До слова, нарізка нового треку проведена таким чином, що не торкнулася існуючу мототрасі. Тепер "Вербовая Лоза» стала універсальним комплексом. Тут можна приймати змагання як по мото-, так і автоспорту.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!