Румунську плачинду готували у кіровоградському "Шинку"

02.09.14, 12:00

Ви знаєте, що таке плачинда? Це дуже смачний виріб із тіста, що має плескату форму, а ще - начинку із сиру, гарбуза або й без неї. Останній різновид пирога наші прабабусі називавали ще й вертутами. А насправді це одна із багатьох національних страв сусідньої з Україною Румунії. Та й саме слово «placenta» досить старе - воно означає «пиріг» ы походить від грецького «πλάκοεις» себто «коржик» (дослівно - «плаский»).

Втім, як ти його не назви, від одного слова у роті солодко не стане. А от якщо прийти у неділю об 11.00 у кіровоградський ресторан "Шинок" на дитячий кулінарний майстер-клас, то й навчитися пекти плачинду можна, і скуштувати її також.

Саме це - вчилися готувати і смакували, - робили у минулу неділю кіровоградські діти під керівництвом кухарів на чолі із власницею закладу - Наталею Слободян. Вартість участі для дитини - 50 гривень (дві години часу, усі продукти та керівництво процесом, а ще сік чи узвар). Телефонуйте, щоб дізнатися більше та забронювати участь дитини за номерами: 050-569-14-75, або 068-796-15-88 або 099-213-05-37. Ресторан працює по вулиці Маршала Конєва, 5-а (район Пацаєва, зупинка біля магазину "Старт").




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

elittur2015@gmail.com e.Гаряча лінія для консультацій з питань захисту прав дітей…
Цікавить питання чи обов'язково дитині після 16 років ходити до школи,дитина хоче влаштуватись на роботу батьки…
Alena B.​Серебряное озеро (Скала)
Добрый день!Принимаем с маленькими воспитанными питомцами!!
Оксана .Дитяча художня школа ім. О.О.Осьмьоркіна
3 ГОД НЕ МОЖЕМ К ВАМ ПОПАСТЬ... А ОЧЕНЬ ХОТЕЛОСЬ БЫ.. ОЧЕНЬ ЖАЛЬ ЧТО ТАК МАЛО МЕСТ