Микола Кравченко: «Найближчі 5 років кіровоградці не побачать на сцені філармонії жодного російського артиста!»

12.09.14, 17:00

«На найближчі п’ять років можемо гарантувати одне – жодного виконавця російської естради на нашій сцені ви не побачите. Політика – річ не передбачувана – між собою вони, можливо, ще сто разів перемиряться і поручкаються, але забути ті нісенітниці, що дозволяють собі промовляти на залу Валерія, Кобзон чи Газманов на раз-два не вдасться…» Ця неодноразово повторена і підкреслена інтонаційно репліка Миколи Кравченка, директора Кіровоградської обласної філармонії, задавала тон усій прес-конференції, скликаній ним напередодні відкриття ювілейного, 75-го, концертного сезону.

«Попри тріумфальні гастролі «Зорян» за кордоном та прихильне ставлення публіки до молодих виконавців, репертуарна політика вимагала кардинального перегляду, – підвів до головного пан Микола, – і ми її переглянули. Особливий акцент зробили на патріотичній складовій. На наших стендах, як бачите, з’явилися імена відомих співаків та колективів, яких вважають провідниками української культури у світі, – Ніна Матвієнко, «Пікардійська терція»… Справді високе мистецтво і, певна річ, окупається як комерційний проект, щоправда, на зборах це поки що не відобразилося. Станом на 5 вересня на концерт Матвієнко придбано 35 квитків, щодо «Пікардійської терції» – ситуація приблизно та ж… Хоча ціни дуже помірні – від 50 до 250 гривень за квиток. У Черкасах, я знаю, було аж два аншлаги. І тут необхідно усвідомити: ніяка ідея не примусить артиста такого рівня виряджатися у поїдку до п’ятдесятьох чоловік у залі».

До активного брендингу українського зі сцени залучено й місцеві кадри. За словами Кравченка, протягом літа кіровоградськими авторами – поетесою Наталією Бідненко та композитором Святославом Тарадаєнком – написано кілька нових пісень, які чекають на оцінку глядача. Також підготовлені інструментальні стилізації та нові вокальні версії виконання відомих композицій Мирослава Скорика, Станіслава Вакарчука і Тараса Петриненка. Усі вони будуть презентовані в рамках програми» «Україна в моєму серці», що нею замінять ліричні наспіви традиційного «Осіннього дивертисменту».

Артисти філармонії, будівля якої межує із корпусами, як виявилось, вже героїчної військової частини АО 680, не забувають підтримувати своїх оборонців не лише піснями з танцями, а й грошима. Колектив закладу відбув низку благодійних концертів, збори від яких передані родині загиблого майданівця Віктора Чміленка. Концертна програма «Ми з вами» теж доклала якусь частку до оборотів закупівлі військової амуніції та продовольства… Самі ж філармонійці із власних кишень пожертвували на армію 10 тисяч гривень, опісля витрачені на придбання невеличкої партії зимових бушлатів (20 штук) для бійців, котрі проходять курс посиленої військово-спортивної підготовки на полігоні в Канатово.

«Не буду хвалитися, але мій онук потяг із скарбнички 500 гривень, – резюмує пан Микола, – ми й гуманітарну збирали – все, можна сказати, - починаючи від пачок чаю з носками до наборів аптечок та ватних ковдр. Незабаром проводжатимемо в АТО й члена нашого великого колективу, Павла Тихонова (38 років). Працював слюсарем. Колись служив у морській піхоті – напевно знаєте, відтепер ця військова спеціалізація знову затребувана… І тих, що повернулися у ротацію, зустрічали. Бачили, як тайкома сльози смахували, коли Дьомін співав «Соколят», і як жваво вони реагували на появу наших молодих солісток. Зокрема, Світлани Пляки…»

текст і фото - Валентина Головань, сайт Акула-Медіа



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!