​У Новоукраїнці на День міста запекло боролись за кубок з "Брейн-рингу"

17.09.14, 12:00

Святкування Дня міста в Новоукраїнці, одному з центрів інтелектуального руху у нашій області, вже традиційно не обходиться без змагань з "Брейн-Рингу" чи "Що? Де? Коли?". Так і цього року, пише сайт "Акула-Медіа", районний будинок культури перетворився на кілька годин на майданчик для інтелектуальних поєдинків.

Четвертий кубок міста з брейн-рингу зібрав за столами вісім дитячих команд (школярі з 7-их по 11-і класи включно) і сім дорослих команд. Причому, останні комплектувалися із лікарів, бібліотекарів, викладачів ДЮЦу та, як підказав мер Новоукраїнки Олександр Корінний, працівників виконкому міськради. Це і не дивно - у "Брейнг-Ринг" у Новоукраїнці, завдяки натхненній роботі Олександра Каєнка, якого ми принагідно вітаємо з Днем народження, грають сотні людей вже багато років.

От і цього разу інтелектуали зібралися, щоб "повоювати" не тільки за перемогу, але й за призи - кожен із учасників змагання ерудитів отримав у подарунок флаєри на безкоштовне катання атракціонами кіровоградського Дендропарку, тоді як азарт переможців було відзначено ще й грошовими винагородами. Цьогоріч кращими серед школярів визнано бійців «Кришталевої сови» (ЗОШ № 6). Поміж дорослих такою виявилася команда із невигадливою назвою «Шо попало» (капітан Анна Максимець).
За словами Олександра Каєнка, ведучого заходу та вчителя всесвітньої історії Новоукраїнської школи-гімназії № 7, початківців гри у брейн-ринг від вальяжних розумак на екрані або хоча б зірок кіровоградської ліги поки що різнить невміння працювати згуртовано, в колективі. «Вкотре наголошую, що це не гра для відмінників чи всезнайок, – пояснює він. – Тому що перемагають не об’єми пам’яті, а навички інформаційного пошуку. Є різні схеми набору ефективних команд, найпопулярніша – за сегментом знань, котру більш-менш повно готується охопити певний гравець (спеціально відбираються технарі, історики, любителі кіно та художньої літератури). Мені ж до вподоби більше інший принцип: інтуїтивіст (відчуває, коли краще натискати кнопку, а такоє розпізнає блеф чи неправду), постановник версій, критик».
Не менш цікавою виглядає й кухня готування запитань для кмітливих. Кожному виходові на відкритий майданчик передують тижні «зависань» на спеціальних довідникових сайтах, форумах фанів «Брейн-рингу»,«Що? Де? Коли?», читання та обмірковуння уривків улюблених фільмів тощо… Зрештою, в якості тесту на розуміння природи дотепу, вміння мислити швидко у цілому, може прислужитися навіть звичайний анекдот, що його потрібно продовжити: «У крамниці. «Ви запевняли, що ця річ виготовлена із натуральної шерсті, а я ось вдома знайшла етикетку – «100% бавовни»! – Так і є, пані, ми вказуємо бавовну, щоб обманути… » (кого). Правильна відповідь – «міль». Або «Назовіть ім’я хлопчика в анекдоті: «Ну ж бо, перевіримо твої знання з географії, синку. Столиця Німеччини? – Берлін! – Молодець, а Франції? – Берлін! – Австрії? – Берлін. – Який же ти в мене розумний… (правильна відповідь «Адольфе»). Втім, і учасники, і глядачі погоджуються – свято вдалося на славу. Але нині ясно одне – кубок Новоукраїнки з брейн-рингу, який відбувся за підтримки Миколи Онула, розігруватимуть ще не один раз!

писала Валентина Головань - для сайта "
Акула-Медіа"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!