Містечко USAID попрацювало у Кіровограді

22.09.14, 9:00

У суботу, 20 вересня, на городян, які гуляли у Ковалівському парку, чекала маса всього цікавого. В рамках Містечка USAID у Кіровограді можна було познайомитись з 8 проектами та організаціями, які співпрацюють з Агентством США з міжнародного розвитку, та втілюють проекти безпосередньо у місті та у навколишніх територіальних громадах.

Один з наметів був присвячений охороні здоров'я - саме там було презентовано два проекти: програму "Здоров'я жінок України", що впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу, та проект «Репродуктивне здоров’я в Україні», який реалізує Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї».

Кіровоградський прес-клуб презентував свою роботу за проектом "Здоров'я жінок Кіровоградщини", проект, спрямований на сприяння збереженню репродуктивного здоров’я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам.

Активісти Прес-клубу приготували для відвідувачів цікаві конкурси: тест на особистий рівень захисту, вікторину-квест, в якій треба було не лише показати свої знання, але й покреативити на теми, пов'язані із сім'єю, коханням та особистими стосунками. У фотофлешмобі всії охочі могли створити свій власний постер із закликом щодо збереження здоров'я, планування сім'ї, обізнаності у питаннях збереження репродуктивного здоров'я та сфотографуватися із ним. Для незвичайного сімейного фото було встановлено стенд - тантамареску.

Дівчата і жінки охоче брали участь у майстеркласі: робили браслет-намисто, яке допоможе опанувати календарний метод контрацепції, а досвідчений гінеколог Обласного центру планування сім’ї та репродукції людини, Марина Гнатюк надавала професійні консультації.

Було що робити у наметі і малюкам - на дітей чекали конкурси з малювання на папері і асфальті: кілька сотен щасливих родин намалювали дітлахи! Підлітки, молодь і дорослі змагались у складанні тематичних пазлів.

І всі, без виключення, отримали інформаційні матеріали з питань збереження репродуктивного здоров'я, контрацепції, планування сім'ї.




  • фото Олени Карпенко
  • фото Олени Карпенко
  • фото Олени Карпенко
  • фото Олени Карпенко
  • фото Олени Карпенко
  • фото Олени Карпенко

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!