Група Креатив ввела в експлуатацію новий об’єкт

25.09.14, 12:00

Група Креатив, провідна українська агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, запустила додаткову зерносушарку на своєму найбільшому елеваторному комплексі при новому олійно-екстракційному заводі компанії у м. Кіровограді.

Проект дозволить Групі ще більш ефективно здійснювати закупівлю та подальше зберігання соняшнику на власних елеваторах для забезпечення сировиною переробних підприємств – незалежно від сезону та погодних умов. Загальний обсяг інвестицій у проект сушарки аргентинської компанії Ingenieria Mega S.A., одного із провідних виробників сільськогосподарської техніки та обладнання, становить 685 тис. дол. США.

Група також надасть можливість своїм ключовим партнерам – українським фермерам, з якими компанія має тривалу та успішну історію співпраці, на безоплатній основі отримати послуги з підготовки сільгоспкультур для подальшого зберігання: це передбачає очистку від сміття, сушіння та подальше зберігання соняшнику фермерів.

Потужність нової сушарки становить 1100 тонн вологого соняшнику на добу. Сушарка працюватиме на альтернативному паливі – нагрітій водяній парі, яку підприємства Групи отримають у результаті спалювання лушпиння соняшнику. Це відповідає стратегії Групи з розвитку енергоефективних технологій і дає можливість здійснювати сушіння насіння без використання традиційного енергоресурсу – природного газу. Крім того, зерносушарка буде обладнана спеціальною системою пиловловлювання, що дозволить отримувати на виході чисте, не запилене повітря.

«Реалізація подібних інфраструктурних проектів є стратегічним кроком Групи у напрямку підвищення ефективності роботи наших переробних підприємств. Це дозволяє нам максимально оперативно проводити відвантаження навіть вологого соняшнику та, відповідно, по максимуму завантажувати виробничі потужності Групи, – зазначив Юрій Давидов, голова правління Групи Креатив. – Крім того, із запуском додаткової сушарки ми маємо можливість розширити програму лояльності для своїх ключових партнерів – українських фермерів, для яких вже сьогодні пропонуємо сили власного автопарку, послуги з очистки та сушіння сільгоспкультур. В поточному маркетингову році ми вже прийняли близько 30 тис. тонн насіння соняшнику на безоплатне зберігання і плануємо збільшувати обсяги у подальшому».

Сьогодні, окрім власних 9 заводів, Група володіє 8 елеваторами в різних областях України та автопарком, який налічує понад 300 одиниць вантажних автомобілів: це дозволяє оперативно перевозити урожай фермерів до переробних підприємств та зберігати на елеваторних комплексах Групи. Подальша стратегія Групи передбачає розвиток інфраструктурних проектів та зменшення боргового навантаження.


Про Групу Креатив: Група Креатив – провідна українська інтегрована агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії і шроту, жирів та маргаринів, соєвої олії і шроту, біопаливних пелет, а також сільським господарством – рослинництвом та тваринництвом. На українському ринку Група є одним із лідерів у виробництві жирів та маргаринів (із часткою ринку 25%), входить до ТОП-3 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями, а також є однією з провідних компаній із переробки сої (із часткою ринку близько 24% за встановленими потужностями). Виробничі потужності Групи Креатив зосереджені в Кіровоградській області та представлені 9 заводами. Також Група має 8 елеваторних комплексів у Кіровоградській, Миколаївській, Київські та Дніпропетровській областях, рослинницькі господарства та тваринницький комплекс. Детальніше про компанію: http://www.creativegroup.ua


За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, в агенцію ПіАрПі до Ірини Попової (ipopova@prp.com.ua) чи Юлії Багмут (jbagmut@prp.com.ua) за тел.: +38 (044) 495 29 60



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!