​ДАІ Кіровоградщини нагадує: «Руху правила єдині – поважати їх повинні!»

01.10.14, 10:00

Виховання законослухняних учасників дорожнього руху – одне із найголовніших завдань працівників підрозділів Державтоінспекції Кіровоградської області. Майже щодня інспектори ДАІ – гості у навчальних закладах області: школах, школах-інтернатах, дитячих садочках тощо. Дітлахи з радістю зустрічають людей у формі, одразу ж починають демонструвати свої знання із вивчення правил дорожнього руху, діляться своїми спостереженнями: де, що і коли бачили… Розповідають свої історії про дорожньо-транспортні пригоди, порушення ПДР дорослими учасниками дорожнього руху, аналізують та пояснюють як правильно треба чинити, щоб не потрапити у халепу на дорозі. Місячник «Увага! Діти – на дорозі!» завершився, проте робота з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму не припиняється.

Зокрема, цього тижня працівники відділення ДАІ з обслуговування м. Олександрії при УМВС України в області долучилися до проведення уроків знань правил дорожнього руху на тему «Правила руху єдині – поважати їх повинні». Вихованці навчальних закладів м. Олександрії запросили інспекторів ДАІ взяти учать у підсумовуванні результатів проведення виставки малюнків, конкурсу малюнків на асфальті, відвідати виховні години та вікторини, де визначатимуться кращі знавці дорожньої грамоти.

До того ж, серед учнів 9-х класів одного з навчальних закладів міста пройшла інтерактивна гра «Правила руху єдині – поважати їх повинні», метою якої було ознайомити учнів з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками, закріпити і актуалізувати знання учнів про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулицях; розвивати пізнавальні інтереси, уміння орієнтуватися на вулицях міста; виховувати культуру поведінки на дорогах.

Учні розділилися на дві команди та отримали багато цікавих завдань: це і розпізнати дорожній знак і зобразити його за описом ситуації, дати відповіді на питання вікторини та багато інших. Підбивав підсумки гри та проводив невелику настановну бесіду співпрацівник ДАІ, який був запрошений на виховний захід як член журі.

Слід зауважити, що протягом цього часу діти повторили все, що знали про правила дорожнього руху, а деякі й дізналися щось нове.

Працівники ж ДАІ, у свою чергу, сподіваються, що своєчасне навчання та прищеплення дитині навичок щодо дотримання Правил дорожнього руху дозволить запобігти нещасним випадкам з їх участю на дорогах, зберегти їм найдорожче – життя і здоров’я.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!