Журналісти та працівники ДАЇ патрулювали дороги

05.10.14, 15:00

Працівники Державтоінспекції спільно з журналістами нагадали кіровоградським водіям про дотримання заходів безпеки під час руху на заміських шляхах.

Питання профілактики дорожньо-транспортного травматизму – на постійному контролі Державтоінспекції Кіровоградщини. Працівниками підрозділів ДАІ області постійно проводяться профілактичні відпрацювання тієї чи іншої категорії учасників дорожнього руху. Це – і «Будь уважним, пішоходе!», «Увага! Діти – на дорозі!», «Безпечна дорога до школи!», «П’яний за кремом – злочинець!» тощо.

До своїх профілактичних заходів даівці постійно залучають і представників засобів масової інформації, щоб якомога ширше провести роз’яснювальну профілактичну роботу серед населення, довести до свідомості кожного про необхідність дотримання правил дорожнього руху.

Цього разу співробітники ДАІ звернули увагу водіїв на безпеку їх руху на заміських шляхах під час осіннє-зимового періоду. Адже, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2013 року № 111 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», що вступили в дію 15 квітня 2013 року, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. Денні ходові вогні призначені для поліпшення видимості транспортного засобу під час його руху в світлий час доби.

Основна мета даної вимоги – зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на позаміських дорогах, шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається.

Так, як це нововведення було започатковано лише минулого року, то не всі водії звикли їздити подібним чином, у чому й пересвідчилися інспектори ДПС роти ДПС ДАІ при УМВС спільно з журналістами кіровоградських телекомпаній. Цього разу водії-порушники отримували попередження щодо необхідності рухатись на заміських шляхах із увімкненим світлом фар.

Погоджувались на слушність зауваження та запевнили, що у подальшому не допускатимуть цього, адже розуміють, що це один із факторів як їхньої власної безпеки, а також безпеки інших учасників дорожнього руху.

Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв усіх транспортних засобів: будьте максимально уважними за кермом, рухайтеся з безпечною швидкістю та суворо дотримуйтесь Правил дорожнього руху!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!