Пам’яті героя

10.10.14, 10:00

Наукові співробітники Кіровоградського обласного художнього музею взяли участь у фестивалі «Коло друзів», що пройшов у місті Знам’янка 4 жовтня 2014 року (за підтримки департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА та відділу культури і туризму Знам’янського міськвиконкому) з пересувною виставкою «Герої не вмирають!».

Організаторами заходу виступили Регіональний благодійний фонд «Відкрита Україна» та Спілка вірмен України в Кіровоградській області. Мета фестивалю – вшанування пам'яті загиблого знам’янчанина Віктора Голого та збір коштів для родини, яка втратила свою найдорожчу людину.

Суботнього сонячного дня біля Міського Палацу культури чимало містян долучились до фестивалю, охоче беручи участь у різних конкурсах, флешмобах, вікторинах, квестах. Із завмиранням серця вони слухали пісні, що звучали зі сцени, щирими аплодисментами підтримуючи юних артистів.

Під час урочистого відкриття фестивалю кіровоградськими музейниками було презентовано виставковий проект «Герої не вмирають!», метою якого є вшанування пам’яті бійця 42-го батальйону територіальної оборони, колишнього методиста Знам’янського міського краєзнавчого музею Віктора Голого, який загинув 28 серпня 2014 року під час проведення антитерористичної операції на сході України.Громаді Знам’янки булопрезентовано фото роботи із зображенням миттєвостей професійної діяльності, військової служби та сімейні світлини Віктора Голого.

Зворушливою миттю для учасників фестивалю стала поява родини Віктора – дружини Юлії з сином Мирославом, батька Анатолія Миколайовича та матері Олени Григорівни. Вони подякували організаторам і учасникам заходу за підтримку, співчуття, допомогу та небайдуже ставлення до пам’яті їхнього сина, чоловіка, батька.

В рамках проведення фестивалю було продовжено започатковану ще у березні 2014 року акцію обласного художнього музею «УКРАЇНА ЄДИНА!» (фотографування із плакатами патріотичного спрямування), до якої охоче долучалися як дорослі, так і малеча.

Микола Правда, Володимир Мороз - наукові співробітники Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!