​Розвиток громад: новий подих!

15.10.14, 10:00

Розвиток громад – це розвиток людей. Саме це гасло доносить Інститут соціокультурного менеджменту небайдужим до своєї громади активістам. Тим, хто хоче змін у своїй громаді, хто прагне до кращого життя своїх дітей та оточення. Згуртувавшись ми можемо досягти позитивних результатів. Інститут соціокультурного менеджменту, реалізовуючи освітні програми, допомагає громадським активістам здобути необхідні знання та навики, щоб покращити життя своєї громади.

На початку 2014 року стартував проект «Школа громадської участі-2», за фінансової підтримки Фонду Ч.С.Мотта. Перша школа проходила у 2012-2013 роках. Головною метою школи є сприяння стійкому розвитку місцевих громад шляхом підвищення компетентності громадських лідерів в рамках школи. Перший тренінг в рамках «Школи громадської участі-2» «Анімація громадської діяльності» було проведено 23-25 вересня 2014 року у м. Кіровоград. Тренер Лев Абрамов, президент Інституту соціокультурного менеджменту.


16 громадських активістів з України отримали базові знання з соціальної анімації, соціального капіталу, створення та розвитку центрів місцевої активності. Також на тренінг були запрошені випускники «Школи громадської участі-1», а саме, Олена Кваша (генеральний продюсер Кіровоградської обласної телерадіокомпанії) розповіла учасникам тренінгу про роль ЗМІ у підтримці громадських та благодійних ініціатив в умовах кризи. Провела з учасниками невелику гру-майстер-клас, як спілкуватися з журналістами, як запросити їх на захід, щоб вони обов’язково прийшли.


Станіслав Черногор (громадський активіст з Донецької області, президент Фонду розвитку громади, м. Краматорськ) з власного досвіду розповів учасниками тренінгу про виклики та можливості, які постають перед громадськими діячами під час військово-політичної кризи.

Три дні тренінгу пройшли дуже швидко. Це була лише перша частина «Школи громадської участі-2», далі нас очікує ще багато всього цікавого. Головне, щоб в нашій країні панував мир. Слідкуйте за нашими новинами на сайтах Інституту соціокультурного менеджменту (www.lacenter.org.ua , www.lac.org.ua ). А також у групі Facebook «Центри місцевої активності України» www.lac.org.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!