Заклад для безпритульних: Дорога без кінця

27.10.14, 15:00

Громадські організації Кіровограду вже не один рік піднімають питання про створення закладу для безпритульних. Кіровоград і досі залишається одним із обласних центрів України, в якому не має жодного стаціонарного закладу для безхатченків. Саме про це йшла мова минулого тижня у Кіровоградському прес-клубі, в якій взяли участь секретар міської ради Іван Марковський, депутат міської ради – Олег Краснокутський, виконавчий директор ГО «Територія успіху» - Дуднік Інга .

Пан Марковський зазначив , що місто намагається зробити все можливе для підтримки цього проекту та виділити приміщення для центру. Він запевнив, що це питання буде винесено в найближчу сесію міської ради і обговорено із депутатами. Олег Краснокутський розповів про те, що з 2009 року співпрацюючи із «Територією успіху» опікуються цією проблемою. Запевнив, що заклад має працювати і виконувати свою функцію, адже, безхатченки такі самі громадяни як і ми. Після того, як визначяться із приміщенням туди буде докуплено меблі, різні речі першої необхідності, продемонстрував надані відповіді із списком приміщень для центру, які за своїм станом не придатні для житла.

Оскільки питання створення закладу для безпритульним цікавить і стосується всього міста із запитаннями і зауваженнями виступали: директор Кіровоградського міського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб – Желізняк О. В., директор Кіровоградського обласного центру соціально-психологічної допомоги – Вінницька Н. М., директор благодійної організації «Нове покоління» Віталій Кодацкий, громадська активістка Бородіна Тетяна ті інші.

Присутніх найбільше цікавили питання медичного та санітарного забезпечення стан, як буде проходити допомога особам, які потрапили в складні життєві ситуації. Перш за все всі клієнти центру для того , щоб опинитись в центрі будуть проходити медичне обстеження на туберкульоз, педикульоз та венеричні захворювання. Якщо хвороби будуть виявлені, то тоді людину помістять в лікарню. В Центр приймають лише здорових людей. Під час перебування в закладі людям допоможуть відновлять втрачені чи застарілі документи та паспорти, влаштуватись та роботу та стати на обік в центр зайнятості, тобто, отримати другий шанс на нове життя. Але, на жаль, досі не прийнято рішення щодо юридичної адреси закладу. Не зрозуміло, чому ж досі депутати не реагують на соціальні потреби міста та бездіють в цій ситуації. Тож слова за нашими депутатами, тільки від них залежить чи будуть безхатченки грітись в підвалах, під’їздах, горищах та теплотрасах чи все ж таки матимуть змогу звернутись до Центру.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!