Кіровоград в епіцентрі спорту "Хокей на столі" в Україні

15.11.14, 16:00

Слідом за Києвом, де відбувся перший етап Чемпіонату України з хокею на столі, днями у стінах спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Надія» у Кіровограді проводився другий етап. Він зібрав хоча і невелику кількість учасників, лише 32, проте усі спортсмени - високого рівня: переможці та призери чемпіонатів України, Європи.

«У Кіровограді вже проводилося декілька етапів чемпіонатів України. Раніше у нас вони проходили регулярно, - розповів «Гречці» голова обласної федерації Володимир Куделя. - Взагалі перший в історії етап Чемпіонату України у 2005 році приймала Одеса, а другий – Кіровоград. В наступних сезонах ми брали собі по етапу, але з 2008 року я вирішив не організовувати змагання у Кіровограді. На те були причини. І ось після 6-річної перерви кращі українські гравці хокею на столі знову зібралися в нашому обласному центрі. До речі, нинішнього року українська федерація відзначає 10-річний ювілей: 6 листопада 2004 року була заснована наша федерація хокею на столі».

Честь господарів відстоювали четверо «хокеїстів» і як вважає Володимир Куделя, його вихованці виступили якнайкраще. 13-річний Дмитро Литвинюк виграв домашній етап у відкритій категорії - чоловічому заліку. Друге і третє місця розподілили журналісти газети «Спорт-Експрес» киянин Сергій Циба і одесит Михайло Співаковський. Четверте місце, яке у настільному хокеї теж вважається призовим, посів Роман Ігнатенко з Маріуполя. Юний кіровоградець Євген Матанцев став десятим. У своїх вікових групах Дмитро Литвинюк серед юніорів до 18 років відповідно теж був переможцем, а 8-річний Євген Матанцев виграв змагання юнаків до 12 років.

«Серед наших спортсменів я роблю акцент на молодь. Дорослі до нас теж приходять, але в них робота, свої справи, в дітей натомість є можливість регулярно тренуватися. І вже маємо результати. Нинішнього року Євген Матанцев у Ризі став чемпіоном Європи з хокею на столі. Змагання проходили у червні. В особистих змаганнях юнаків до 13 років він виборов «срібло», а у складі збірної України юніорів до 18 років був переможцем. Юніори підростають, витісняють дорослих, тому в нас підростає хороша зміна», - впевнений головний «хокеїст» нашої області. Визначення чемпіонів України з хокею на столі проводитиметься за підсумками п’яти етапів, серед яких беруться три кращих результати кожного учасника і згодом на цій основі буде сформовано збірну України.

автор - Євген Савранський для сайту "Гречка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!