​Маленькі пішоходи закликали водіїв дотримуватися безпечної швидкості!

17.11.14, 12:00

У період з 10 по 16 листопада, у рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху, на Кіровоградщині тривають профілактичні заходи Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху.

Гасло Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху – «Безпека на дорогах залежить від кожного!». Такий лозунг вибраний невипадково, адже світова практика безперечно доводить ефективність саме спільних зусиль як держави, так і громадськості, усіх учасників дорожнього руху у справі гарантування їх безпеки на дорозі. Для того, щоб на наших дорогах настав порядок, кожен учасник дорожнього руху повинен зробити свій внесок для цього. Дотримання Правил дорожнього руху, розуміння засад безпечної поведінки і поваги до них, культури на дорозі, взаємодопомоги – це головні складові безпечної та комфортної участі в дорожньому русі.

Перевищення швидкості часто приводить до непоправних наслідків, особливо це стосується малодосвідчених водіїв, у яких ще немає відповідних навиків, і вони неспроможні на миттєву правильну реакцію. На слизькій дорозі на великій швидкості важко справитися з управлінням, на трасі можна не встигнути пригальмувати перед перешкодою, у темну пору доби можна не помітити пішохода, який переходить дорогу. Застрахуватися від якого-небудь з цих випадків практично неможливо.

Минулого тижня працівники ДАІ провели профілактичну акцію «Життя дорожче за швидкість», аби ще раз нагадати водіям транспортних засобів до чого може призвести перевищення безпечної швидкості руху та неувага за кермом, привернути їх увагу до проблем сьогодення у сфері безпеки дорожнього руху.
Профілактична акція проходила на площі Героїв Майдану у м. Кіровограді. Місце було обрано не випадково, адже це - центральна частина обласного центру. Рух транспорту тут доволі насичений, увесь пасажирський транспорт рухається саме цим шляхом у місті. Тому для того, аби привернути увагу якомога більшої частини учасників дорожнього руху до проблеми перевищення встановленої швидкості руху як в населених пунктах, так і поза їх межами, вартові доріг з дітьми вийшли сьогодні на флешмоб. Дітки нагадували усім, що – «Діти Кіровограда – за безпечний дорожній рух!». Зупинялися з посмішкою навіть просто перехожі, щоб послухати маленьких пішоходів.

Допомогу у проведенні профілактичного заходу надавали вихованці кіровоградського дитячого садочку №46 «Краплинка», тримаючи великі плакати, знаки та фотографії з місць скоєння ДТП з тяжкими наслідками вздовж проїзної частини. Не зважаючи на свій юний вік дітлахи переконані, що кожен водій має виконувати Правила дорожнього руху, бути уважним та обережним за кермом. Саме цим він може зберегти своє життя та життя інших учасників дорожнього руху. Про це вони і розповідали водіям транспортних засобів, яких зупиняли інспектори ДАІ.

Кіровоградські водії теж підтримували маленьких пішоходів. Проїжджаючи повз площу, тиснули на клаксони, таким чином вітаючи учасників акції та повідомляючи, що вони їх зрозуміли. До того ж і водії самі зупинялися і цікавилися акцією та метою її проведення. Проблема з перевищенням швидкості завжди була і залишається однією з основних причин скоєння дорожньо-транспортних пригод. Досить часто в таких аваріях гинуть люди, які опинилися не в тому місці і не в той час. Водії переконані, що такі акції потрібно періодично проводити аби нагадати усім учасникам дорожнього руху, що життя потрібно берегти.

Безпеку дітей під час проведення заходу забезпечували інспектори взводу ДПС ДАІ м. Кіровограда та роти ДПС ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області. На завершення профілактичної акції юні помічники Державтоінспекції Кіровоградщини отримали на згадку пам’ятні подарунки від правоохоронців, а також змогли відчути себе в ролі інспектора ДПС, об’їхавши навколо площі на патрульній автівці. Шановні водії! Державтоінспекція Кіровоградщини закликає вас берегти своє життя і здоров’я, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху та не забувати про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!