​Полтавське «Сузір’я мрій» доповнили кіровоградці

10.12.14, 10:00

Нині актуально говорити про єднання різних регіонів України. Напевно, тому так важливо було об’єднати і людей із особливими потребами із різних областей. Здійснити це вдалося голові Полтавського обласного осередку Союзу організацій інвалідів України Сергію Чумаку, адже він скликав творчих друзів по інвалідному руху на фестиваль «Сузір’я мрій».

Львівська, Чернігівська, Київська, Кіровоградська області і майже кожен населений пункт Полтавської області вдало презентували себе на гостинній сцені будинку культури села Засулля Лубенського району. Ольга Куц, сільський голова Засулля, звертаючись до гостей, підкреслила як важливо сьогодні мати такий великий творчий потенціал, який надихає на великі звершення.

Фестиваль був підтриманий також і Українською Православною Церквою. Саме кіровоградський священик Іоан Верескун не лише благословив учасників фестивалю, а ще й подарував пісню, акомпануючи собі на баяні. Кіровоградські представники також презентували віночок українських пісень у супроводі бандури, які виконали Юра Баранок та його донька Олександра.
Схвильовано була сприйнята і пісня «Одна калина» у виконанні Наталії Погорєлової та Валентини Мицу. А жартівлива пісня в акапельному виконанні Наталії Погорєлової про сімейні відносини та намагання схуднути просто полонили глядацький зал. Схвилював присутніх у залі і вірш у виконанні Світлани Ланецької.

Зупиняючись на виконанні інших творчих номерів, хочу зазначити, що кожен виступи зворушував до сліз. Адже у нього вкладали свої зусилля і таланти ті, хто має вади слуху, зору, фізичні вади пересування. Було серед артистів чимало людей і на візку. Можливо для них закриті сцени Сопоту, Євробачення і т.п. Але те, що вони талановиті і незламні духом це було відчутно одразу. А ще хочу окремо висловити подяку голові Кіровоградської обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» Ельмірі Небесній. Саме їй удалося розповісти про фестиваль «Сузір’я мрій» так, що молодіжне відділенні Кіровоградської єпархії вирішили фінансово підтримати поїздку до Полтави цілої групи людей з обмеженими можливостями.
Також на фестивалі пройшли дружні перемови між керівниками інвалідних організацій і була вироблена стратегія подальшої роботи. Сергій Миколайович Чумак навіть запропонував не тільки проводити спільні творчі фестивалі, а й майстер-класи та спортивні змагання. Сподіваємось намічене можливо буде втілити у життя.

Гостинна Потавщина відкрилась кіровоградцям відвідинами Мгарського монастиря. І хоча сюди прибули вже надвечір екскурсія та храм біли змістовними і духовними. Можливо навіть по молитвах насельників саме цього монастиря хтось отримає і краплину здоров’я. А ми віримо. Що незримо саме Бог, добрі друзі та їх молитви допомогли нам у поїздці.

автор - Ольга Ніколаєвська




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!