Коли Герой не повертається з бою…

30.01.15, 16:00

Сьогодні вдень, під сірим небом, яке плакало дощем, у Кіровограді прощалися із героєм - майором-десантником Збройних Сил України Володимиром Степанком, який загинув 26 січня 2015 року на Донеччині біля м. Дебальцеве. Україна втратила вірного Захисника і Героя, родина – люблячого сина, чоловіка, батька...

Володимир Іванович Степанок
Володимир Іванович Степанок
Володимир Іванович Степанок народився 27 січня 1968 року у с. Майське Джанкойського району АР Крим у родині хліборобів. З дитинства мріяв про кар’єру військового, і тому одразу після закінчення школи, не маючи жодних зв’язків і покровителів, вступив до Новосибірського вищого військово-політичного загальновійськового училища. Наполегливо навчаючись, вдосконалював себе не лише фізично, а й інтелектуально – його завжди можна було знайти в Академмістечку заглибленим у текст чергової книжки, за що отримав від інших курсантів прізвисько «Апостол», яке за ним закріпилося на усе життя. Далі була служба у Туркестанському військовому окрузі, з часу отримання нашою державою незалежності – служба у Збройних Силах України у Феодосії, навчання у Київському військовому гуманітарному інституті, служба у Кіровограді, де він вийшов у відставку і проживав до останнього часу.

Найголовнішими подіями особистого життя Володимира Івановича були одруження з Оленою Валентинівною Степанок (Мельник) у 1993 році та народження доньки Юлії у 1994 році. Дружина Героя працює завідуючою відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею, а донька навчається у Львівській Національній академії мистецтв. Тому абсолютно логічним була участь Володимира Степанка у різних культурно-мистецьких заходах Кіровограда – акції «Ніч музеїв» у обласному художньому музеї, фестивалі «Вересневі самоцвіти» на Хуторі Надія, фестивалі «Степограй» у селі Карбівка, чисельних вернісажах та ін. Він був ініціатором і організатором концерту для кіровоградських військових, які відправлялися в зону АТО влітку 2014 року… потім таких концертів та інших заходів на підтримку бійців АТО було безліч. Для колективу музею він був, і залишається в наших серцях, членом музейної родини. Усі щиро любили і поважали Володимира Івановича, між собою називали «наш Степанок», «наш Іванович», «наш правдолюб»…

Володимира Івановича завжди непокоїла фактична відсутність реальної незалежності України та колаборанти у правлячій верхівці. Боронячи свої переконання, брав активну участь у подіях на Майдані 2004 року та Революції Гідності (Євромайдані) 2013-2014 років. Під час вторгнення російських військ на територію України Володимир Степанок пішов добровольцем до війська і з 5 серпня 2014 року служив у зоні АТО заступником командира по роботі з особовим складом 42-го мотопіхотного батальйону 57-ї механізованої бригади.

26 січня 2015 року під час виконання бойового завдання під Дебальцевим Володимир Степанок загинув разом з водієм внаслідок потрапляння снаряду ПТКР у його БТР, не доживши лише день до свого 47-річчя. Для родини Володимира Івановича особистісний вимір трагедії полягає у тому, що він уже ніколи не обійме батьків і дружину, не поведе під весільний вінець доньку, не триматиме на руках майбутніх онуків. Трагедію, що сталася, важко збагнути і неможливо виправити, але сучасники і нащадки повинні гідно оцінити жертву Володимира Степанка, що віддав за незалежність Української держави найцінніше – життя.

З глибоким сумом та щирими співчуттями дружині Олені, доньці Юлі, батькам, усім рідним, близьким і друзям колектив Кіровоградського обласного художнього музею.



Комментарии

Andrey Florenko30 января 2015 17:04
0
Земля пухом павшему.
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!