Оксана Безверхня та Ірина Бурлака: Два мистецькі погляди на світ!

07.02.15, 12:00

На початку тижня у Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею - відділі підліткового читання та інформаційно – консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені А. Гайдара відкрито виставку молодих художниць Ірини Бурлаки та Оксани Безверхньої.

Оксана та Ірина активні учасниці Всеукраїнських екологічних конкурсів, благодійних акцій «Ми проти СНІДу». Вони постійно приймають участь у виставках майстрів образотворчого та декоративно – ужиткового мистецтва, які відбуваються в рамках Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» в Державному музеї – заповіднику Івана Тобілевича «Хутір Надія», заходах щорічної Міжнародної акції «Ніч музеїв». У грудні 2014 року молоді художниці долучилися до проведення в Кіровоградському обласному художньому музеї благодійного аукціону «Ялинка для кіборгів», безкоштовно надавши свої роботи для продажу з аукціону. В їх творчості ми бачимо не просто чисте, відкрите ставлення до світу, а й прагнення долучитися до того, щоб він став кращий, світліший, добріший. Саме такі їх роботи, які представлені на виставці: «Вулицями нашого міста», «Пухнастий», «Радість квітує», «Будинок в лісі», «Оченята», «Спогади про осінь», «Іриси», «На полюванні». Теми життєві без фальшу, втілені з талантом та любов’ю.

Оксана Юріївна Безверхня народилася 7 квітня 1994 року в Кіровограді. Закінчила Кіровоградську художню школу ім. О.Осмьоркіна з відзнакою та Кіровоградський будівельний коледж за спеціальністю «Архітектор проектування та дизайну внутрішнього інтер’єру». Диплом отримала теж з відзнакою. Створює пейзажі, натюрморти, портрети. Живопис зазвичай виконує акрилом. Дуже часто експериментує з різними матеріалами. Молода художниця окрім малювання займається розписом предметів та стін, вишиванням, плетінням з бісеру та скульптурою. Життя для Оксани – це пошук натхнення і кожен має шукати його незважаючи ні на що. А також, ніхто не має права обламувати крила іншим. Вона вдумливо придивляється до цього світу. Любить і вивчає природу своєї Кіровоградщини. І не дивлячись на вік, внесла свій вклад в прокладання екологічних стежин кіровоградських заповідних зон. Окрім живопису, молода мисткиня займається і літературною творчістю. Друкується в різних виданнях: «Паросток», «Крилаті скарби Кіровоградщини», «Золоті стежини Кіровоградщини».

Ірина Максимівна Бурлака також кіровоградка. Народилася 10 лютого 1994 року. Здобула початкову мистецьку освіту у Кіровоградський художній школі ім. О.Осмьоркіна, яку закінчила із відзнакою. Згодом, Кіровоградський будівельний коледж за спеціальністю «Архітектор проектування та дизайну внутрішнього інтер’єру». Диплом отримала теж з відзнакою. Захоплюється живописом і графікою. Як говорить сама Ірина, на творчість її надихають роботи майстрів ХУШ – ХІХ століття, і тому вона намагається осягнути секрети їх техніки. Особливу пристрасть в її душі викликають роботи в стилі старовинної фламандської техніки. Роботи ті живі і прекрасні, і вона вірить в те, що їй вдасться досягнути досконалості. Ірині подобається анімалістична тематика, пейзажі, натюрморти. Вона любить природу рідного краю і намагається донести її красу до всіх. Її кредо – немає нічого прекраснішого ніж відкривати красу перед іншими.

автор - В. Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!