Юргіс Вілчінскас: Для України зараз найголовніше зробити реформи, інакше ніяких змін не буде!

08.02.15, 14:00

Минулого тижня у Кіровограді із візитом побував керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас. Під час спілкування із журналістами у Кіровоградському прес-клубі пан Юргіс розповів, що кожного року Європейський Союз вкладає близько 150 млн. євро на розвиток інвестиційних проектів в Україні.

«Ми контролюємо куди ідуть ці кошти, адже нам потрібно прозвітувати жителям Євросоюзу на що ми потратили їхні сплачені податки. І це не кредити, а вкладення у розвиток вашої країни», - наголосив гість. І додав, що із початку нестабільної ситуації в Україні Європейський Союз надав допомогу близько 105 млн. доларів. У тому числі для переселенців та біженців.

"Для України зараз найголовніше зробити реформи, інакше ніяких змін не буде. У тому числі у силових структурах – СБУ, прокуратурі та інших,- сказав керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні.
"Європейський ринок відкриває свої двері для українських підприємці, але одночасно і робить виклик. Адже Європі потрібно продукти, прилади оцінені європейськими стандартами. І українському бізнесу потрібно прилаштуватися до цього інакше ніяк. Я родом із Литви. І ми в 90-х роках відчули доцільність змін. Але в нашій країні було більше політичної волі ніж в Україні. Нам також не давали газ та нафту, але ми розуміли, що немає іншого виходу. Звичайно, Балтика пройшла не однорічний шлях розвитку економіки. Не весь бізнес вижив, хтось перейшов із великого у середній, адже він більш мобільний. Зараз, якби навіть в Україні не було війни, так довго тривати не могло. Адже ваша держава друга за нерівністю суспільства у фінансовому забезпечені, а на першому місті Росія", - розповів Юргіс Вілчінскас, пише "Рідний Кіровоград"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!