​Зима, що нас змінила

25.02.15, 10:00

З 18 по 21 лютого вся Україна молитовно згадує страшні події, які відбувалися на столичному Майдані у минулу зиму. Розстріл Небесної сотні став переломним моментом у житті багатьох людей України. Цього року відзначаємо першу річницю подій на Майдані як день героїв Небесної сотні.

Дуже прикро, що календар державних пам’ятних дат поповнюється днями скорботного змісту. Річниця кривавих подій на Майдані у Києві співпадає з так званою “масляною”, коли люди зазвичай проводять час у веселощах та розвагах. Цьогоріч український народ звернувся до традиційного початку масляної. Раніше вірили, що на масляний тиждень на землю повертаються душі померлих. Тому перший млинець призначався їм: "На Масляній перший млинець - за упокій". В останній день масляни ,який традиційно зветься Прощеною неділею, в Києві пройшла патріотична хода, учасниками якої були крім українців представники багатьох європейських держав та США.
До відзначення цієї трагічної дати приєднався і Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості. Заходи присвячені минулорічним подіям та вшануванню загиблих на Майдані Незалежності 2014 року проходили протягом тижня і були спрямовані на дітей старшого шкільного віку та студентів. Було організовано та проведено уроки мужності «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», перегляд документального фільму «20 свідчень про переломний день протистоянь на Майдані», вечір пам’яті «Зима, що нас змінила». Відзначення роковин завершив реквієм пам’яті загиблих героїв Небесної сотні та учасників АТО на Сході країни та покладання квітів та свічок до портретів героїв.
Трагічних сторінок з історії не вирвеш, і наш обов’язок – зробити все можливе, щоб їх було якомога менше, щоб у нашій державі та у наших серцях знову запанував мир.

Хлєбнікова К.В. – методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!