Ім’я Шевченка стукає в серцях

08.03.15, 16:00

На початку весни, Україна, як завжди вшановує пам’ять свого геніального сина – Т.Шевченка. З цієї нагоди 5 березня у Кіровограді пройшов захід «Ім’я Шевченка стукає в серцях», приурочений до Шевченківських днів.

На літературну вітальню у Відділ підліткового читання та інформаційно - консультативних послуг користувачам (бібліотека імені Гайдара) завітали учні 8-го класу гімназії ім. Т.Шевченка. Старшокласники переглядали мультимедійну презентацію, присвячену життю та творчості геніального поета і митця, брали активну участь в літературно-пізнавальній вікторині «Шевченківська абетка», а також декламували найкращі поезії письменника, завдяки яким поет вніс неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

Також школярі познайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці: «Кобзареве слово вічне». Адже, без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. А творчість Шевченка – це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Основна мета заходу: прищеплювати в учнів почуття глибокої поваги та пам’яті до славетного Кобзаря українського народу, розвивати в них інтерес до поетичного слова творця, а також виховувати почуття патріотизму в душі кожного юного нащадка.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!