«Благодійність крізь призму об’єктива»

01.04.15, 14:00

31 березня 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито П’яту фотовиставку«Благодійність крізь призму об’єктива - 2014».

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» - це українська благодійність без парадного глянцю: лірична, щира, саркастична і кумедна.

Фотоконкурс відбувся уп’яте. Щороку він чутливо реагує на зміни в суспільному житті. Це лакмусовий папірець настроїв і найкращих порухів душі в Україні. Тож «Благодійність крізь призму об’єктива - 2014» означилася новими номінаціями: «Благодійність під час революції гідності» та «Благодійність на захисті Вітчизни». На V Всеукраїнський фотоконкурс надійшло понад 550 робіт професійних фотографів і талановитих представників інших професій. На виставці представлено кращі 40 фотографій, обрані з фоторобіт, які надійшли з усіх куточків України на Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об’єктива -2014».

Щоб забезпечити рівні умови для учасників-професіоналів і аматорів, роботи конкурсантів оцінювало журі, в якому одні – фахівці фотосправи й тонкі поціновувачі мистецтва, але «чайники» у благодійності; інші – гуру організованої філантропії, але оператори «мильниць».

До складу журі фотоконкурсу 2014 р. увійшли:

- Едуард Странадко, фотограф, голова Правління НСФХУ;

- Олександр Жилін, ТРК «Культура», екс-заступник головного редактора журналу Photographer;

- Ростислав Кондрат, секретар Правління з організаційних питань Національної спілки фотохудожників України;

- Іван Дехтяр, Асистент Програми Волонтери ООН;

- Тетяна Василик, директор БФ «Зміцнення громад»;

- Юлія Студинська, FCCA, Партнер, ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги»;

- Вікторія Чередниченко,директор МБФ лікаря Бєрсєнєва;

- Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

«За даними всеукраїнського опитування, що було проведено компанією JfK наприкінці листопада 2014 року, протягом цього року понад 23% українців залучалися до волонтерської діяльності, а 74% надали фінансову благодійну пожертву. Ці показники засвідчили шалене зростання залучення українців до благодійності та волонтерства протягом останнього року. Адже за даними Українського форуму благодійників у 2012 році до волонтерства було залучено лише 10% населення, а жертвували на благодійність лише 21% українців. Велика кількість пожертв спрямовується українцями на підтримку армії та постраждалих внаслідок конфлікту на Сході. Але благодійність багатолика – і світлини фотовиставки Українського форуму благодійників яскраво це демонструють» , - Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

«Фотоконкурс «Благодійність крізь призму об'єктива» на мою думку є найкращим з тієї безлічі проектів, який підтримує Національна спілка фотохудожників України. Він не лише має гуманістичну складову але й за художньою якістю робіт не поступається багатьом художнім та документальним конкурсам в Україні», -Едуард Странадко, Голова правління Національної спілки фотохудожників України.

Переможці фотоконкурсу та автори кращих робіт:

Козловський Вадим 1 місце «Сітка» (м. Вінниця).

Надємський Олександр 2 місце «Ніколи не здаватися» (м. Київ).

Нестеренко Андрій (редакція газети «Голос України» 3 місце «Хоспис» (м. Київ).

Козловський Вадим 1 диплом «Вінницькі татари» (м. Вінниця).

Український фонд Допомоги (Автор фотороботи Василь Попов) 2 диплом «Дожити до березня» (м. Київ).

Фотосалон «ЦИФРА» (Автор фотороботи Яременко Марина) 3 диплом «Арт-пікнік для дітей Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді «РОДИНА» з волонтерами - працівниками готелю «Хайят» (м. Київ).

Сологуб Марія спеціальний приз Програми «Волонтери ООН» «Надія України» (м. Світловодськ, Кіровоградська обл.).

Клуб юних техніків «Кварц», Пушкова Анастасія – «Благодійність у спорті» «Вади – не завада» (м. Чернівці).

Лукашова Анна «Благодійність очима дітей» - «Малюнок захиснику» (м. Тернівка, Дніпропетровська обл.).

Попович Тетяна – «Благодійність в освіті» «Зацікавився…» (м. Івано-Франківськ).

МБФ «Місія в Україну» (Автор фотороботи Мейсі Фріман) «Благодійність та соціальний захист» - «Сиротинець» (м. Житомир).

Дальянський Олександр «Благодійність в громаді» - «Дім».

Нестеренко Андрій «Благодійність в культурі» - «Культура на Майдані» (м. Київ).

Громадська організація «Турбота в Дії» (Автор фотороботи - Любомир Ворона) «Про благодійність – весело» - «Прийми мене зі всіма «тарганами» (м. Львів).

Редакція газети «Голос України» «Благодійність та охорона здоров'я» - «Хоспис» (м. Київ).

Нестеренко Андрій – «Благодійність на захисті Вітчизни» - «Посилка на фронт» (м. Київ).

Ратушняк Олександр Благодійність під час революції гідності «Волонтерки-революціонерки» (м. Київ).

Серед переможців є і наша землячка Марина Сологуб (м. Світловодськ), яка отримала спеціальний приз Програми «Волонтери ООН» у номінації «Волонтерство змінює світ».

Організатор фотоконкурсу і пересувної фотовиставки «Благодійність крізь призму об’єктива» - Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України.

Партнери: Програма "Волонтери ООН", компанія EY, Благодійний фонд "Зміцнення громад" і Всеукраїнська освітня платформа "EDUkIT".

Партнером пересувної фотовиставки «Благодійність крізь призму об’єктива» виступає мобільний оператор life:).

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива-2014», експонувалася в Києві в Національному музеї Тараса Шевченка з 20 січня 2015 р. І вже з березня виставка розпочинає свою вже традиційну подорож Україною. У 2015 р. організатори отримали 17 заявок на проведення фотовиставки з різних куточків України.
Кіровоград став першим містом експонування пересувної виставки «Благодійність крізь призму об’єктива -2014». Це вже друга фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива», яку відкриває в своїх стінах Кіровоградський обласний художній музей. В квітні 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї було відкрито виставку за підсумками проведення ІІІ-го Всеукраїнського фотоконкурсу.
У відкритті виставки в Кіровоградському обласному художньому музеї взяли участь директор Українського форуму благодійників Анна Гулевська-Черниш; представник департаменту культури, туризму, культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації Олена Трибуцька; координатор Кіровоградського прес-клуба Вікторія Талашкевич; журналіст, редактор ток-шоу «Ми» Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії Валентина Остапчук; від правління Кіровоградської обласної благодійної організації «Відкрите серце» Аліна Ярославська та Вікторія Лінцова; заслужений журналіст України, член Національної спілки фотохудожників України Володимир Мощинський; голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Олег Шрамко; директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко.
Світлини можна переглянути до 8 квітня 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї. А вже потім виставка продовжить подорожувати містами України.

Більш детальну інформацію можна переглянути на сайті Організатору фотоконкурсу і пересувної фотовиставки«Благодійність крізь призму об’єктива»- Українського форуму благодійників:




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!