Драматург з Кіровоградщини став лауреатом Фестивалю "ГаШоТю"

08.04.15, 18:00

З 27 березня до 1 квітня 2015 р. у Києві проходив Перший Фестиваль комедійного мистецтва «ГаШоТю» на підтримку поранених в зоні АТО. Авторитетне журі визначало переможців у чотирьох номінаціях: «Краща комедійна п’єса», «Кращий комедійний кіносценарій», «Краща короткометражна кінокомедія» та «Краща комедійна фоторобота». В останній номінації перше та друге місця поділили між собою запоріжці та львів'яни. В номінації «Краща короткометражна кінокомедія» суворе журі не визначило переможців. Втім, спеціальною відзнакою Фестивалю нагороджено киянку Марину Артеменко за фільм «Не менше 50 кг».

«Комедійний жанр – найскладніший, - відзначає Арт-директор Фестивалю комедії «ГаШоТю», актриса, сценарист, режисер, драматург, Член Національної Спілки театральних діячів України - Тетяна Щастіна, - тому й недивно, що цьогоріч у нас, нажаль, немає переможців у номінації «Краща кінокомедія». Сподіваємось, наступного року учасники Фестивалю представлять гідні роботи, варті найвищих нагород».

Лауреатом в номінації «Краща комедійна п’єса» став Олександр Куманський з смт Олександрівка Кіровоградської обл. А п’єса Миколи Михайлова із Запоріжжя «Ліліана, або Чого жінки хочуть» отримала спеціальну відзнаку Фестивалю. Разом з п’єсою О. Куманського «Тоталізатор» вона буде представлена й рекомендована для постановки організаторами Фестивалю всім українським театрам. Також буде рекомендовано кінокомпаніям України і Гільдії сценаристів України два кіносценарії Юрія Васюка з м. Чернігів, що перемогли у номінації «Кращий комедійний кіносценарій». Авторитетні кінознавці та театральні діячі вважають Фестиваль комедії «ГаШоТю» першим масштабним кроком у відродженні справжньої української комедії.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!