«OUTER_SPACE» очами молодих митців

16.04.15, 14:00

14 квітня 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку живописних творів Дмитра Тарасенка та Павла Олексієнка «OUTER_SPACE» (Космічний простір).

Вже вкотре в стінах Кіровоградського обласного художнього музею відкриваються виставки молодих майстрів пензля.

Протягом багатьох років відвідувачі мистецької перлини краю неодноразово отримували чудову нагоду переглядати персональні та тематичні виставки студентів і випускників різних навчальних закладів мистецького профілю Кіровограда, Харкова, Львова, Києва та інших регіонів нашої держави.

І ось – нова зустріч!

Тарасенко Дмитро Вікторович народився 8 квітня 1988 року в місті Кіровограді. Закінчив «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 21 - суспільно-гуманітарний ліцей - дошкільний навчальний заклад Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»та паралельно Кіровоградську міську дитячу художню школу імені Олександра Осмьоркіна з відзнакою.

У 2004 році розпочав навчання в Одеському художньо – театральному училищі ім. М.Б.Грекова (викладач Дудченко Микола Іванович).

У 2009 році вступив на живописне відділення Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури (з 2012 року майстерня станкового живопису - професора Гуйди Михайла Євгеновича). На сьогодні він є студентом п’ятого курсу.

Дмитро з 2006 року приймає активну участь у художніх виставках. Неодноразово презентував свої роботи в Кіровограді, Києві, Одесі, Луцьку та інших містах як в Україні так і далеко за її межами.

Олексієнко Павло Олегович народився 9 липня 1979 року у місті Кіровограді. Вже з дитячих років в нього виявився потяг до малювання і в 1989 році він вступає до Кіровоградської міської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна, яку закінчив у 1994 році.

В 1996-1998 роках навчався в Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки на факультеті промислового дизайну. З 1998 по 2006 роки Павло тимчасово припиняє займатися творчістю, шукає себе в житті в іншій іпостасі, але все ж потяг до прекрасного переміг в його душі, і вже в 2006 році він вступає до Одеського художньо - театрального училища імені М.Б.Грекова, навчається за спеціальністю художник-оформлювач театральних заходів (викладач малювання та живопису А.Г.Барков). У 2011 році стає дипломованим спеціалістом.

Вже під час навчання Павло Олексієнко починає працювати за спеціальністю. У 2008 році приймає активну участь в оформленні вистави «Одесский дворик», за що був нагороджений грамотою благодійного фонду допомоги дітям-інвалідам. В 2012 році Павло Олексієнко брав участь в арт - проекті «Ніч в театрі», який був проведений в Одеському театрі юного глядача імені М.Островського. В 2013 році приймає участь у Міжнародному фестивалі шаржів, який проходив в Одесі та був присвячений відзначенню Дня гумору. Також у цьому році приймає участь у проекті «МНП» - музей неіснуючих предметів, в рамках проведення Одеського бієнале.

Необхідно зазначити, що в 2014 році молоді митці, наші сьогоднішні експоненти, вже мали нагоду презентувати своє мистецтво в Кіровоградському обласному художньому музеї окремими персональними експозиціями. І саме у 2014 році почали підготовку до спільного виставкового проекту.

Не випадково Дмитро Тарасенко та Павло Олексієнко обрали для своєї виставки трохи незвичну назву - «OUTER_SPACE» (Космічний простір), адже її відкриття проходить в дні, коли громадськість відзначає Всесвітній день авіації і космонавтики. Актуалізація ідей сьогоденного суспільства та питань планетарного масштабу є головною ідеєю цікавого й незвичного творчого тандему. Художники не просто відображають реальність такою, як вона є, а роблять так, що вона зупиняє буденний рух звичайних глядачів, з’являється час, місце і простір для діалогу картини із глядачем.

Шанувальники образотворчого мистецтва, побачивши дане поєднання ідей авторів можуть відзначити, що тема космосу в художніх роботах має широкий діапазон фантазії, а способи поєднати космічну тему з реальністю взагалі не мають меж.

Відвідувачі виставки мають нагоду ознайомитись з картинами (а їх понад 30), що підкреслюють творчу індивідуальність їх авторів та, сподіваємось, стануть приємним відкриттям для шанувальників саме такого виду мистецтва.

Роботи Павла Олексієнка представлені на виставці: «Яблуко для Єви» (2014), «Затокаmix» (2014), «Затока» (2014), «Затока ІІ» (2014). «Затока ІІІ» (2014), «Поганий сон зубної феї» (2014), «Одеський маяк» (2014), «Новоукраїнка» (2014), «Десь у просторі» (2014), «Космогетьман» (2015), «Звичайна справа» (2015), «Роздуми» (2014), «Місячний кіт» (2015), «Автостопом» (2015), «Наші вітання» (2015), «На прогулянці» (2015), «Думки синіх жінок про зелених чоловіків» (2015), «Автопортрет» (2014).

Дмитро Тарасенко в експозиції демонструє картини - «Марс-наш» (2015), «Древо-віків» (2015), «Байконур» (2014), «Місяць в затемненні» (2014), «Майстерня 254» (2014), «Взимку. Взимку» (2014), «Взимку буває гарно» (2014), «Темний на темному» (2015) «Пауза на рекламу» (2014), «Молекули всесвіту» (2013), «Яблука на снігу» (2014), «Натюрморт» (2014), «Остоpus» (2015).

Під час відкриття виставки до фондів Кіровоградського обласного художнього музею Дмитро Тарасенко передав свою картину «Взимку буває гарно» (2014), а Павло Олексієнко роботу «Космогетьман» (2015).

Микола Правда, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!