Субота - найбільш шопінговий день тижня

18.04.15, 12:00

Математики ПриватБанку дослідили закономірності кількості та загальних сум витрат держателів карток банку залежно від дня тижня. Як показав аналіз усіх транзакцій у мережі еквайрингу ПриватБанку в лютому 2015 року, більше за все купівель протягом тижня здійснювали в п’ятницю. При цьому найдорожчі купівлі українці зазвичай здійснюють по суботах. Ця тенденція стосується як чоловіків, так і жінок.

Як видно на графіках, жінки набирають обороти весь тиждень і роблять максимум транзакцій у п’ятницю, а в суботу значно скорочують кількість купівель. При цьому сума покупок продовжує зростати, це вказує на те, що в суботу жінки здійснюють великі купівлі. У чоловіків ситуація трохи інша: кількість транзакцій у п’ятницю та суботу тримається на одному рівні, але загальна сума покупок у суботу значно зростає.

У цілому можна сказати, що жінки здійснюють значно більше купівель, але на меншу суму, ніж чоловіки. Субота – день дорогих покупок у жінок. Можна припустити, що подарунки на 14 лютого дівчата купували заздалегідь, тоді як чоловіки залишили цю витрату на святковий день. Середу, 25 лютого, ми вважаємо аномалією, оскільки того дня стрибнув курс, і люди кинулися в магазини скуповувати сіль і сірники.

Тому порада ПриватБанку власникам магазинів і торгових мереж: у вихідні магазин повинен працювати. Тому що в ці дні покупці, особливо жінки, готові витрачати більше грошей. І якщо ваш магазин у суботу та неділю закрито, значить клієнт піде витрачати гроші до вашого конкурента. Неробочими днями вашої торгової точки краще зробити понеділок-вівторок – дні мінімальних витрат.

Математики ПриватБанку – це неформальний клуб за інтересами співробітників ПриватБанку, які у вільний від роботи час досліджують питання, що не є важливими для ведення бізнесу, але відповіді на які можуть бути просто цікаві.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!