Підсумки Кубку України з легкоатлетичних метань

26.04.15, 14:00

20-22 квітня у Кіровограді відбувся перший етап Кубку України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. В ньому взяло участь 222 спортсмени з 19-ти регіонів країни.

- Змагання проходили у сурову погоду, сніг змінювався на вітер та дощ, розповідає головний тренер збірної України з метань Анатолій Кончиц. – Так що це були додаткові випробування для наших спортсменів.

Відзначити варто у юнаків Михайла Гаврилюка з Івано-Франківщини в метанні молота. 78 метрів 58 сантиметрів – це міжнародний рівень, і він, разом з Глібом Піскуновим, який у Кіровограді не виступав, готується до чемпіонату світу серед юнаків у Колумбії. Заявка не погана, і є можливість покращити результат.

Дорослі атлети наразі перебувають під суттєвими навантаженнями, тому для них ці змагання розглядалися як проміжні. У метанні диску Нестеренко Микита з Дніпропетровщини непогано себе проявив (59.04), потім був волинянин Роман Рижий (58.55). У жінок перші два місця у цьому виді посіли Вікторія Клочко (Дніпропетровська обл.) та Ольга Абрамчук (Київська обл.) – 56.19 та 55.61 відповідно.

Наша головна героїня Зимового Кубку Європи – Альона Шамотіна – як на мене виступила гарно, виграла змагання молоді у метанні молоту, але сама була не задоволена своїм результатом. 68 м 36 см – це не набагато поступається її особистому рекорду. Видно, що вона гарно готова, але дуже хоче у цьому сезоні, окрім того, що успішно виступити на молодіжному чемпіонаті Європи, виконати норматив на дорослий чемпіонат світу у Пекіні, а також на Олімпіаду-2016.

- Рекордсменка України у метанні спису Ганна Гацько-Федусова під час змагань зробила дві невдалі спроби, а потім взагалі не виходила у сектор. З чим це було пов’язано?

- Усі змагання проходили на верхньому полі стадіону «Зірка». По-перше, на ньому ще дуже багато роботи треба провести, особливо що стосується безпеки. У поганому стані захисні огородження, їх треба привести до ладу якнайшвидше, адже метання – небезпечний вид. А сектор для метання спису там практично не готовий. Він засипаний щебенем та піском, і гарні списи там метати не можна – вони просто будуть ламатися. На нижньому полі – інша справа. Там можна гарні результати показувати. Але нам його не дали, бо засіяна трава – арена готується до футбольних матчів.

Так ось, Ганна спробувала, спіткнулася, і прийняла рішення не продовжувати змагання, щоб не травмуватися. У неї великі плани на цей сезон – починає його вже в травні, на Діамантовій лізі. Ну і звичайно, головний старт – чемпіонат світу у Пекіні.

За матеріалами ФЛАУ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!