Музика природи

01.05.15, 18:00

У Кіровоградському обласному художньому музеї в рамках проведення засідання обласної творчої групи учителів музичного, образотворчого мистецтва та художньої культури 28 квітня 2015 року було проведено спільний захід - музейний урок з інтегрованого курсу «Мистецтво» - музичне та образотворче мистецтво на тему «Музика природи» для учнів других класів загальноосвітньої школи І ступенів «Мрія».

Підготували та провели музейний урок завідувачі відділів музею, науковці та митці Олена Степанок та Анатолій Кімнатний спільно з доцентом кафедри дошкільної та початкової освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, кандидатом педагогічних наук, вчителем образотворчого мистецтва загальноосвітньої школи І ступенів «Мрія» Вікторією Кондратовою та вчителем методистом, вчителем музичного мистецтва загальноосвітньої школи І ступенів «Мрія» Оленою Калашніковою.

Інтегрований урок проведений у художньому музеї має свої специфічні особливості. Він багато чим відрізняється від звичайного уроку, насамперед, тим, що основним джерелом нової інформації для учнів є не лише розповідь вчителя-предметника, а й фахівця музею. Урок проводиться не в шкільному класі, а в експозиційному залі, в особливій музейній атмосфері, при чому учні мають можливість безпосередньо доторкнутися до шедеврів образотворчого мистецтва, пам’яток історії та культури.

В цей день для учнів було створено тематичну виставку з творів із фондового зібрання художнього музею «Весняний пейзаж – музика природи». На уроці діти поринули у дивовижний світ музики та образотворчого мистецтва, адже на сцені звучала класична музика у виконанні живого оркестру музикантів.

Це вже не перший спільний захід по проведенню уроків в музеї. На сьогодні відпрацьовані різноманітні теми, які проводяться, як в рамках шкільної програми так і позашкільної, пропонуються вчителям і учням до практично всіх навчальних предметів.

Ми запрошуємо до співпраці всі навчальні заклади. Чекаємо на цікаві ідеї, спільні проекти по проведенню уроків та виставок, майстер – класів та інших культурно – мистецьких заходів.

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!