Захоплені книгою

01.05.15, 10:00

28 квітня 2015 року в обласній бібліотеці для дітей ім. А.П.Гайдара відбувся обласний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія», головною метою якого є залучення максимальної кількості дітей до систематичного читання, особливо позашкільної літератури.

Саме обласна бібліотека для дітей за підтримки Департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації є головним організатором та координатором проведення Конкурсу в області.

Цього року згідно умов конкурсу стати його учасниками мали можливість учні 6 та 7 класів, які змагалися за звання найкращих читачів своєї школи, бібліотеки, району чи міста. Традиційно Конкурс проводився у три етапи: відбірковий, районний/міський, обласний. Не дивлячись на проблеми політичного та соціально-економічного характеру, на перших етапах конкурсу в школах і бібліотеках Кіровоградщини взяло участь понад 1800 дітей відповідного віку, серед яких і були визначені найкращі читачі.

Ці дані ще раз підтверджують, що інтерес до книги та читання у дітей не згасає. На обласному етапі його учасники представляли свої улюблені книжки, демонстрували ерудицію та знання літератури у різних конкурсних змаганнях: «Перевір себе», «Літературні відео запитання», «Марафон ерудитів».

Обласне журі, яке очолив голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Бондар, визначило серед усіх конкурсантів найкращих читачів.

Звання «Найкращих читачів Кіровоградської області» здобули: учень 6 класу Білий Сергій (Олександрійський район, с. Червона Кам’янка) та учень 7 класу Маркушевський Антон (Бобринецький район, с. Коржево).

Спеціальний приз від медіа-групи «Весь Кіровоград» отримав учасник з с. Дмитрівка Знам’янського району Жуган Тимур.

Усі конкурсанти були нагороджені дипломами та книжковими подарунками від організаторів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!