Книжкова виставка «Сторінки, обпалені війною»

11.05.15, 10:00

У відділі рідкісних та цінних видань обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського - до 70-річчя Перемоги, - працює книжкова виставка «Сторінки, обпалені війною».

Війна залишила незнищенний слід в історії нашої країни та світової спільноти. Цілком виправдано, що роки війни виділяються в самостійний історичний період. Це сповна стосується й історії книговидавництва, яке пережило великі зміни в період військового лихоліття.

В екстремальних умовах війни духовне життя країни тривало, культура розвивалася, книги видавалися, але війна владно затребувала видань нового змісту і напрямку. Вони відповідали інтересам захисту Батьківщини, могутньому заклику "Все для фронту". Книга виховувала почуття патріотизму і любов до країни, була сильною зброєю в боротьбі проти навали загарбників.

На виставці представлена література, видана в період 1941-1945 рр. Географія видавництв переважно українська, тематика різноманітна: документальні матеріали про війну (Воспоминания об освобождении Кировоградщины.-К., 1944), історія в особах (О.Л.Білоус. Олекса Довбуш. -Укрвидав, 1943), художня література (П. Куліш. Чорна рада.-К.,Харків: Укр.держ. видав, 1944), навчальні посібники (Ф. Пошивайло. Рідне слово. Читанка.-Полтава: Видання відділу освіти міської ради, 1942) та інше. Запрошуємо до цікавого і пізнавального ознайомлення.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!