Світова програма з активізації молоді працюватиме тепер і на Кіровоградщині

13.05.15, 16:00

Восени минулого року Британська Рада відновила в Україні такий важливий для молоді і громад проект, як «Активні громадяни» (Active Citizens). Програма спрямована на збільшення індивідуальних внесків громадян, які мають вплив в своїй громаді, з метою досягнення сталого розвитку на локальному та глобальному рівнях. Програма забезпечує громадян інструментами та підтримкою для кращого розуміння, яким чином співпрацювати з людьми з різними світоглядами!

Раніше проект діяв у нашій державі з 2009 року, але у 2012 був призупинений через неможливість співпраці зі злочинним режимом, розповідає Віталій Тихонович, British Council. Нині ж програму відновлено і вона сприяє прямим контактам через культурні, географічні та політичні кордони завдяки спілкуванню учасників в он-лайн соціальних мережах а також завдяки нерегулярним міжнародним візитам з обміну досвідом.

Віталій Тихонович, British Council
Віталій Тихонович, British Council
“Активні громадяни” – це програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Мета проекту - сприяти соціальним змінам і забезпеченню сталого розвитку. Інструментів для цього багато, але Британська Рада робить акцент на створення і розбудову мережі молодих лідерів - із залученням партнерських молодіжних організацій.

Саме ця група людей - молодь, громадські активісти, - має стати рушіями реформ у своїх громадах. Тому Британська рада - чез тренінги, неформальну освіту - надає молоді знання та навички, що сприяють побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

В Україні проект розрахований на розвиток серед молоді знань та навичок, які б сприяли міжкультурному діалогу та вирішенню конфліктів в масштабі всієї держави, насамперед на Сході країни. Загалом у світі проект «Активні громадяни» сприяє зміцненню громадянського суспільства у більш ніж у сорока країнах - на Близькому Сході, у Північній Африці, Європі, Південній та Східній Азії.

Тренери і фасилітатори проекту
Тренери і фасилітатори проекту
Україна стала сорок першою країною, яка долучилася до програми. У Європі наша держава залишається єдиною, в якій програма перебуває в активній стадії. Після України членом програми стали Сполучені Штати Америки. Три глобальні фасилітатори, один з них - Майк, на фото, - брали участь у розробленні програми сім років тому, коли програма виникла як ідея.

Британська Рада в Україні активно працює у сфері розвитку суспільства та допомагає громадянам та установам розвивати більш відкритий та стабільний світ без кордонів, вирішуючи питання громад та глобальні виклики.

Катерина Заботкіна, Кіровоград
Катерина Заботкіна, Кіровоград
Кіровоградщину на семінарі у столиці представили (і будуть у подальшому представляти у програмі "Активні громадяни") Вікторія Талашкевич, керівник громадської організації "Прес-клуб", Катерина Заботкіна, волонтер, учениця Кіровоградського педагогічного ліцею, а також Оксана Федоренко, фахівець обласної наукової універсальної бібліотеки імені Чижевського, делегована для участі від Української Бібліотечної Асоціації.
Вікторія Талашкевич, Кіровоград
Вікторія Талашкевич, Кіровоград
Найближчим часом - слідкуйте за анонсами!, - Катерина, Вікторія та Оксана проведуть тренінги з активізації громади у Кіровограді та Кіровоградській області! Долучайтеся, подавайте заявки, діліться ідеями, - давайте разом працювати і використовувати ті корисні та цікаві механізми, що вже так успішно діють у світі.

Як подолати апатію серед підлітків?
Як подолати апатію серед підлітків?
Цікавим форматом роботи у рамках семінару було "Світове кафе". Спочатку всі учасники пропонували різноманітні теми для дискусії, потім було обрано шість ключових і далі за окремими столиками тривала дискусія. Теми, запропоновані до розмови на семінарі, були різноманітні: "Як ефективно організувати сусідські спільноти в українській громаді?", "Як подолати апатію підлітків?", "Якими є індикатори успішності соціальних проектів?", "Які новітні технології розвивати у соціалізації громад?", тощо.




  • Ірина, Чернігів та Катерина, Кіровоград
  • Катерина Заботкіна, Кіровоград
  • Катерина Заботкіна, Кіровоград
  • Вікторія Талашкевич, Кіровоград
  • Майк, тренер
  • "Світове кафе" у дії
  • "Світове кафе" у дії
  • "Світове кафе" у дії
  • Як подолати апатію серед підлітків?
  • Віталій Тихонович, British Council
  • Тренери і фасилітатори проекту

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!