Кіровоградці також "Made in Europe"

27.05.15, 12:00

Днями у Кіровограді відбулося засідання літературного клубу для молоді «Ліра». Тема засідання «Made in Europe» - знайомство з сучасною європейською літературою». Ведуча заходу познайомила усіх присутніх із сучасною європейською літературою, а саме з книгами, які зараз найбільш популярні в Європі та світі. Це і твори французького письменника Фредеріка Бегбедера, які принесли йому світову славу: «Канікули в комі», «99 франків», «Романтичний егоїст».

Також книги ще одного француза Мішеля Уельбека, зокрема роман «Елементарні частинки», за який він отримав безліч нагород. Привернула увагу членів клубу творчість й інших європейських письменників: Умберто Еко та його роман «Ім’я рози», Бернард Шлінк з твором «Читець», що вже визнаний найуспішнішим романом сучасної Німеччини, та Януш Вишневський – популярний польський письменник, славу якому приніс дебютний роман «Самотність у мережі».

В наступній частині для учасників засідання був проведений міні-тренінг «Як навчитися писати вірші». Усі присутні разом визначали, що потрібно знати і вміти, щоб навчитися писати вірші, які прийоми необхідно використовувати, щоб вірші були грамотними та цікавими. Завершилося засідання творчою майстернею, де кожен міг прочитати власний твір, та отримати на нього конструктивну критику. Усі «ліровці» побажали один одному гарно провести літо та з новими силами і віршами прийти на засідання у вересні!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!