Австрійський журналіст присвятив свою літню відпустку подорожі в Україну

08.06.15, 13:00

Журналіст із міста Грац (Австрія) Йоган Стейнбах вперше дізнався про Кіровоград кілька років тому, коли делегація із нашого міста відвідала австрійську землю Штирія (Land Steiermark) для встановлення ділових та партнерських контактів. Тоді до складу делегації, зокрема, увійшли Микола Сухомлин та Світлана Лобанова, котрих Йоган Стейнбах запам’ятав і з якими давно хотів зустрітися вже тут, на Україні. Адже герой нашої розповіді – відповідальний за зв'язки із громадськістю, що стосуються європейських справ і зовнішніх зв'язків в обласній адміністрації краю Штирія.

Соціальні мережі зробили спілкування поміж людьми простішим і доступнішим, тож через Facebook пан Стейнбах контактував, наприклад, із журналістом Вікторією Талашкевич, відслідковуючи життя в Україні та на Кіровоградщині. Але, як кажуть, краще один раз побачити, аніж багато разів почути, тож пан Стейнбах вирішив літню відпустку – а працює він у Прес-службі міністра в обласному уряді краю Штирія, - провести в Україні.

- Події у Східній Україні нагадали мені мою роботу в якості кореспондента під час війни в Югославії в 1990-і роки. І я дійсно стурбований тими жахливими речами, що відбуваються на Україні. Це особиста важлива справа для мене, щоб з перших рук дізнатися про вашу країну, - каже пан Йоган.

Подорож пана Стейнбаха почалася із Одеси, куди він прибув автобусом і де провів кілька днів, і продовжилася потягом до Кіровограду. Тут його зустріли журналісти Андрій Флоренко («Україна-Центр») та Ольга Гриднєва (сайт «Тусовка»), а також директор компанії «Онікс» Дмитро Дурач. Саме вони на волонтерських началах із усією українською щирістю орагінзовують прийом і програму для австрійського колеги. У понеділок, дякуючи увазі та активній громадській позиції колективу тижневика «Україна-Центр», пан Йоган побував у редакції цього видання, поспілкувався із Єфимом Мармером і, очевидно, результатом цього знайомства стане цікава стаття-інтерв’ю у найближчих номерах газети – не пропустіть!

Також, завдяки активному сприянню та ентузіазму Миколи Сухомлина та Світлани Лобанової, пан Йоган зустрівся із викладачами та студентами Кіровоградського Національного технічного університету, а далі - мав можливість поспілкуватися із першим заступником генерального директора Кіровоградської обласної телерадіокомпанії (канал «Кіровоград») – Оленою Квашею. Ба, навіть більше, адже за допомоги фахових перекладачів школи «WOW – English» (директор – Любов Яновська) пан Стейбах взяв участь у записі телевізійної програми для Кіровоградського Інтернет-телебачення. Тож, зможемо почути про враження і думки пана Йогана найближчим часом в ефірі.

У найближчих планах австрійського гостя – відвідати Факультет іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету (декан – Олександр Білоус), а також кіровоградські музеї та інші визначні місця, побувати у Центрі реабілітації особливих діток (директор – Анна Заботкіна), а також – у Торгово-промисловій палаті (керівник – Ірина Саєнко), адже це установа – головна мета якої співробітництво, просування українського як всередині нашої держави, так і за її межами. Тим більше, Ірина Анатоліївна – депутат, тож вона зможе розповісти пану Йогану про життя міста, громади.

Візит гостя на Кіровоградщині продовжиться відвідуванням заповідника «Хутір Надія» та Мовного табору у Новоукраїнській школі №8. Дякуючи підтримці родини вчителів – Олег та Людмила Талашкевич, - пан Стенйбах зможе побувати у цьому містечку, подивитися, як живуть українці в аграрних регіонах нашої країни та, можливо, поспілкуватися із мером Новоукраїнки – Олександром Корінним. У середу, можливо, пана Йогана вдасться відвезти у Нову Прагу – там, у місцевій школі діє чудовий гурток робототехніки, що може бути цікавим прикладом залучення дітей в Україні до новітніх технологій. Також у четвер пан Йоган візьме участь у тренінгу для молоді «Активні громадяни», що проводитиметься за програмою Британської ради, та відвідає ко-воркінг KOWO у Кіровограді (дякуємо за сприяння в організації візиту Оленці Гурмач). Закінчиться перебування австрійського журналіста в Україні візитом до Львову, звідки пан Йоган поїде додому.

- Така коротка, але насичена подорож, безперечно, дасть йому масу емоцій, знань, нових поштовхів до вивчення України, її людей, проблем і викликів, талантів і досягнень, які поєднують всіх, хто мешкає у європейській частині нашого континенту в одну єдину спільноту думаючих, небайдужих і відкритих світу людей, - впевнена Вікторія Талашкевич, керівник Кіровоградського прес-клубу.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!