Ціни ростуть у літню спеку

15.06.15, 16:00

На споживчому ринку в травні 2015р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,4%, порівняно із квітнем, про що повідомляє Головне управління статистики у кіровоградській області.

Найбільше (на 16,7–9,9%) подорожчали фрукти, харчовий лід і морозиво, овочі. На 6,7–0,6% зросли ціни на кондитерські вироби з цукру, яйця, інші продукти харчування, безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна, мед натуральний, олію соняшникову, масло, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, м’ясо та м’ясопродукти, шоколад, сири, маргарин, олію оливкову, сметану. Водночас на 6,2–0,3% знизилися ціни на сало, продукти переробки зернових, цукор, молоко, рис, рибу та продукти з риби, хліб.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 2,3% у т.ч. алкогольні напої – на 3,5%, тютюнові вироби – на 1,7%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,3% відбулося за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду (на 41,4%), водопостачання (на 10,9%), каналізацію (на 4,3%). У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 2,6%, за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції на 3,5%.

фото - https://e-a.d-cd.net
фото - https://e-a.d-cd.net
Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,1% пов’язано з подорожчанням проїзду у приміському та міжміському автобусі (на 17,1% та 8% відповідно), приміському поїзді (на 6,8%). Водночас на 6,3% та 1,4% подешевшали автомобілі та проїзд у міському транспорті відповідно. Подорожчання послуг освіти на 0,3%, спричинено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 0,9%.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!