Медики та науковці закликають українців зупинити епідемію серцево-судинних катастроф

20.06.15, 18:00

Днями у Кіровограді відбулася наукова конференція, прийом пацієнтів та спілкування із журналістами, в яких взяли участь головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих», фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосовата Інституту педіатрії акушерства і гінекології.

автор фото - Олена Карпенко
автор фото - Олена Карпенко
Медики та науковці нині їздять Україноюу рамках загальнонаціонального проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» задля розповсюдження серед населення доступної кваліфікованої інформації щодо сучасних методів діагностики та лікування серцево-судинних захворювань та можливостях їх доступного отримання, а також популяризація серед населення здорового способу життя та відповідального ставлення до свого здоров’я.

Ініціаторами та організаторами проекту виступають ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова НАМН» та Асоціація серцево-судинних хірургів України за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України.

автор фото - Олена Карпенко
автор фото - Олена Карпенко

Проект стартував у вересні минулого року у Черкасах і з того часу медики завітали до Сумської, Житомирської, Полтавської, Запорізької, Вінницької, Дніпропетровської, Тернопільської, Волинської, Ровенської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Чернігівської, Миколаївської та Херсонської областей, міст Кременчук Полтавської, Богуслав Київської області та Новоград-Волинський Житомирської області, Турка Львівської області.

- Проект спрямований на вирішення низки питань підвищення якості надання медичної допомоги населенню та доступності високо-спеціалізованої діагностики й лікування. Актуальність проблеми суттєво підвищується саме зараз. Одним із найнебезпечніших наслідків нинішньої ситуації в Україні є психологічний стан українців та вірогідний стрибок захворювань, у першу чергу серцево-судинної системи. Тому впровадження в усіх регіонах (з урахуванням місцевих особливостей) якісної та доступної діагностики, ургентної до-госпітальної та госпітальної допомоги є питанням національної значущості, - говорить Олексій Крикунов, доктор медичних наук, завідувач відділу інфекційного ендокардиту НІССХ імені М.М. Амосова НАМН.

автор фото - Олена Карпенко
автор фото - Олена Карпенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!