Військові Кіровоградщини проходять масове тестування на гепатит

31.07.15, 14:00

Днями у Кіровоградському обласному госпіталі почалася масштабна кампанія тестування на гепатит С військових, які повернулися із зони АТО. У рамках цієї акції заплановано провести швидкий експрес-тест і якщо він позитивний, то військовим потрібно проходити додаткові аналізи, пише "Рідний Кіровоград" Координатор обласної благодійної організації «Відкрите серце» Наталія Каплун розповіла, що в обласний госпіталь було спеціально передано 50 експрес-тестів для бійців із зони АТО.

Геннадій Сябренко, Наталія Каплун, Андрій Гардашніков  та невідомий
Геннадій Сябренко, Наталія Каплун, Андрій Гардашніков та невідомий
"У світі 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 1,2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Масштабні бойові дії на сході України, що супроводжуються великою кількістю загиблих і поранених військовослужбовців та мирних жителів робить ще більш актуальною проблему надзвичайно високого рівня небезпеки інфікування гепатитом С",- зазначила пані Наталія.

"На сьогодні в обласному госпіталі пройшло лікування 600 учасників бойових дій. Всі пацієнти проходять обстеження на гепатит, СНІД, туберкульоз та інші небезпечні захворювання. Із 111 протестованих учасників АТО у 19 людей (17%) виявлено гепатит. Оскільки, ця хвороба небезпечна, яка може викликати цероз печінки чи рак, то вважливо її виявляти на ранніх стадіях", - наголосив головний лікар обласного госпіталю Геннадій Сябренко. І додав, що протягом чотирьох днів планується використати всі експрес-тести, які були передані благодійною організацією "Відкрите серце".

Заввідділенням обласного онкологічного диспансера Андрій Гардашніков наголосив, що на 1 січня 2015 року в обласному управлінні охорони здоров'я на обліку знаходиться більше тисячі пацієнтів хворих на гепатит В і С. "Це надзвичайно мало для нашої області. І це означає, що частина хворих не знає про свій діагноз, тому кожному українцю варто раз на рік проходити тести на різні гепатити", - сказав пан Андрій.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!