Кіровоградські туристи подолали 168 кілометрів карпатських стежок та взяли 4 "двотисячники"

18.08.15, 12:00

Життя справжнього туриста не може обмежуватися тільки зльотами, змаганнями, семінарами, тощо. Його повинна супроводжувати постійна жага до нових досліджень, пригод, мандрів. А найкращим випробуванням для туристів, безперечно, є гори. Щороку мальовничі долини та хребти Карпат радо зустрічають тисячі туристів з усієї України та значну кількість іноземців, готових перевірити свою витривалість і водночас милуватись незайманою природою гір. Віковічні буки, стрімкі смереки, холодні озера, кам'янисті схили, розсипи ягід, цілюща вода, розмай трав мають одне ім'я – Карпати.

Тому саме до цих чудес і попрямувала група туристів комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» наприкінці липня – на початку серпня цього року під керівництвом методиста центру – Кумпана Анатолія Анатолійовича. Обраний маршрут був зорієнтований на добре підготовлених фізично туристів і проходив трьома хребтами Українських Карпат – Горганами, Свидовцем та Чорногорою. Саме через складність багатьох ділянок маршрутно-кваліфікаційна комісія присвоїла заліковому походу 2 категорію складності і допустила групу до його проходження. По завершенню похід у вигляді звіту буде представлений на Чемпіонаті України зі спортивних походів серед студентської та учнівської молоді.

Туристи центру впевнено пройшли затверджений маршрут у визначені терміни – подолано 168 кілометрів карпатських стежок, взято 4 вершини з висотою понад 2000 м – Петрос, Говерла, Ребра та Гутин-Томнатик. Учасники походу побачили недоторкану красу Горган, льодовикові озера Свидовця та Чорногори, купалися у найвисокогірнішому озері Україні – Бребенескулі, смакували малину і чорницю, яких цього річ більш ніж достатньо. Разом з природними чудесами туристи відчули на собі колорит місцевого населення – мову, промисли, ремесла, адже неодноразово в горах зустрічались величезні отари овець з привітними чабанами, подекуди було видно збирачів ягід та грибів, а в кожному з сіл лунала своя, автентична, мова людей. Такі походи включають в себе не тільки спортивний інтерес, тому що мандрівки дозволяють відчути красу і неповторність своєї Батьківщини, виховати в собі бажання побачити кожен шматочок цієї, здавалось би відомої, але водночас незвіданої землі – України.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!