Волонтер із США розповів школярам про еко-звички американців

23.09.15, 10:00

Днями, активісти ГО «Флора» разом з волонтером корпусу миру Полом Бронсоном відвідали кіровоградську школу №14. Метою візиту було познайомити учнів з природозахисною роботою ГО «Флора», розповісти про еко-звички американців і дізнатись як школярі самі поводяться зі сміттям, чи економлять воду і енергію і як загалом вони ставляться до охорони природи. З огляду на те, що Пол спілкувався своєю рідною англійською мовою, даний захід мав ще й додатковий освітній ефект. Діти показали високий рівень знання англійської, але часом таки просили вчителя перекласти свої запитання або незрозумілі слова американця.

А от щодо екологічних навичок, учні четвертих класів, показали дещо скромніші результати. Дехто навіть зізнався, що дозволяє собі кидати сміття в непризначених для цього місцях. Діти були досить скептично налаштовані до того, щоб прибирати сміття на вулицях, просто для того, щоб було чисто. Коли Пол розповів, що вже тут в Кіровограді, він щодня прямуючи в офіс, дорогою збирає сміття, це викликало купу яскравих емоцій у школярів. Вони не могли повірити, що так можна робити. Пол розповів, що для того, щоб робити своє місто кращим, треба його любити і пишатись ним. І тоді навіть прибирання буде приємним, бо в результаті те, що ти любиш ставатиме привабливим і для інших.

Також Пол розповів про сортування сміття і секрети приготування і використання компосту. За його словами, кожна американська родина в себе на подвір’ї має компостну бочку, в ній перегниває листя і органічні відходи, якими потім здобрюють ґрунт для кращого урожаю овочів. А палити опале листя в США не те, що не прийнято, а й загрожує чималим штрафом. Інтерактивнішим і веселішим захід робила активістка ГО «Флора» Ольга Дуднік. Вона провела з дітьми ігри і конкурси, роздала кольорові буклети в подарунок.

На завершення , діти виявили бажання продовжити спілкування з американцем і долучитись до природоохоронної роботи. Тому з гостями не прощались, а домовились про нові зустрічі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!