Як відчути музику по нотах?

07.10.15, 16:00

«О музико! Чарівних звуків ти ріка безмежна,
Гармонія тих фарб, що з сонцем грає джерело.
Душі людської казка безсловесна
Чарує і манить, як восени тепло…»

Цими поетичними словами у дитячій обласній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка ведуча розпочала святковий концерт юних вокалістів та музикантів під керівництвом викладачів Кіровоградської музичної школи ім. Г.Г.Нейгауза «Як відчути музику по нотах?», приурочений Міжнародному Дню музики.

Користувачі бібліотеки із захопленням слухали виступи своїх ровесників - учнів музичної школи, зі слів ведучої дізналися чимало нового про музику та її жанри. Метою цього свята було поширення музичного мистецтва серед дітей їх культурний розвиток та взаємного, шанобливого ставлення до естетичних цінностей.
Концертна програма юних музикантів та їх педагогів була складена таким чином, аби представити слухачам, а ними були учні гімназії Т.Г.Шевченка, музичні твори, що увійшли до скарбниці світової культури: «Вокаліз» Сергія Рахманінова і «Анданте» Джоакіно Россіні, «Поетична картинка» Едварда Гріга і «Експромт» Мілія Балакірєва, «Мелодія» Олександра Курінного і «Осіння акварель» Василя Синенка, «Прелюд» Ісаака Берковича, а ще пісню «Дорогою добра», яку виконав вокальний ансамбль «Карамельки» та ін.
Подібні заходи, які проходять у бібліотеці вкотре доводять, що в Кіровограді живуть справжні таланти, які силою мистецтва, пісні та музики здатні пробудити в кожного любов до прекрасного.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!