Кіровоградці дискутували про демократичні процеси

08.10.15, 16:00

У середу, 7 жовтня, у Кіровоградському прес-клубі відбувся регіональний круглий стіл в рамках Національного проекту «Регіональні голоси за демократію». Цей захід - перший з трьох, що заплановані організаторами задля підвищення обізнаності громадськості напередодні місцевих виборів в Україні.

Під час круглого столу точилась дискусія щодо передбвиворчої кампанії, адже сами результати місцевих виборів визначатимуть, за якими принципами наш край буде жити і розвиватися наступні роки. Керівник партнерського проекту «Голоси Кіровоградщини за демократію», що його виконує НРГО "Турбота" Ольга Гріднєва розповіла про заходи, які плануються в рамках проекту, адже у фокусі активностей - молоді люди, які, на жаль не достатньо активно залучені до обрання органів місцевого самоврядування, проте найбільше відчуватимуть результати виборів.

Під час дискусії модератор круглого столу Лев Абрамов ("Інститут соціокультурного менеджменту") наголосив на тому, що низька якість вибору дуже сильно залежить від того, наскільки якісні питання ставляться кандидатам на різні посади. "Якщо питати, наприклад, що саме ви робитимете для обдарованих дітей - нашого майбутнього, конкретика відповіді дуже чітко покаже, наскільки серйозно налаштований працювати той чи інший кандидат", - зазначив Лев Костянтинович.

Любов Бакаленко (ВГО "Центр підтримки громадських ініціатив") розповіла про те, як важливо вчасно перевіряти себе у списках виборців, тим більше, що наразі для цього є дистанційна можливість - особистий кабінет на сайті Державного реєстру виборців. Про важливість знати свої права і вміти відстоювати їх говорила й начальник міського управління юстиції Людмила Гуріна.

Безперечно, політична культура в Україні - не на найвищому рівні. Але приклад інших країн, які вирощували свою демократію майже з нуля, свідчить про те, що треба ставити цілі і досягати їх. Так, менеджер DVV International Анна Опіц говорила про німецький досвід, про те, що в Україні можна і треба вибудовувати демократичне суспільство. Запитань напередодні виборів є дуже багато. І до кандидатів і у кожного виборця до самого себе, адже, обираючи новий склад органів місцевого самоврядування, ми творимо майбутнє своєї домівки. І варто задуматися, чи треба продавати його за гречку.

Довідково: Проект «Регіональні голоси за демократію» виконується Інститутом міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (далі – DVV International) та НРГО “Прес-клуб реформ” у п’яти областях України. Проект, що виконується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, стартував у серпні 2015-го року і завершиться у грудні 2015 року.

Мета проекту – підвищити обізнаність громадськості щодо ініціатив громадянського суспільства у п’яти цільових областях шляхом якісної регіональної журналістики. Партнери проекту – організації громадянського суспільства у співпраці з журналістами ЗМІ, – віддані справі просування відкритого і активного діалогу між громадянами, ЗМІ та політиками під час виборчої кампанії до місцевих рад восени 2015 року. Цільові групи проекту – це активісти громадських організацій та журналісти у віці від 18 до 35 років, що об’єдналися і працюють у тісному партнерстві. Партнерами проекту «Регіональні Голоси за демократію» на Кіровоградщині є Новоукраїнська районна громадська організація «Турбота».




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!