Переселенців вчать, як заробити на своїх талантах

11.10.15, 10:00

Днями у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація проекту «Спільні дії – єдина громада». Об’єднати свої зусилля, аби допомогти переселенцям зголосилася обласна бібліотека для юнацтва, ряд громадських організацій, волонтери та представники влади.

У Кіровоградській області на сьогодні проживає більше 10 тисяч вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей. Усі ці люди щодня зіштовхуються з великою кількістю проблем юридичного характеру, інколи бракує простої інформації про те де що знаходиться, куди звернутися з того чи іншого питання, тому щоб задовольнити запити цієї категорії населення і була створена ініціативна група «Dumka».

Результатом спільної роботи став проект «Спільні дії – єдина громада» - переможець одного з міні-грантових проектів ГО «Територія успіху». Це, зокрема, випуск інформаційного буклету «Кіровоград ГІД», допомога в адаптації людей в новому, незнайомому для них вимушеному місці проживання. І цим інформаційним осередком стала Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва, де і відбулася презентація проекту «Спільні дії – єдина громада».

Під час зустрічі керівник проекту «Спільні дії – єдина громада» Тетяна Букач презентувала довідковий буклет «Кіровоград Гід», розповіла про роботу інформаційного відділу по роботі з переселенцями та разом із майстринями проанонсувала роботу студії арт-терапії «Фарт». На уроках із арт-терапії переселенці можуть налагодити дружні стосунки із мешканцями Кіровограда, оволодіти технікою створення квілінгу, декупажу та солодкої флористики, що у майбутньому може приносити не лише якесь естетичне задоволення, а й фінансову вигоду.

Перший майстер-клас працівники обласної бібліотеки планують провести вже цієї неділі, 11 жовтня, об 11 годині у відділі сприяння технічної творчості. Проходитимуть вони на постійній основі впродовж жовтня і листопада. Переселенцям майстрині обіцяють надати навчальний матеріал і все, що необхідно для майстер-класу безкоштовно. Це, за словами майстрині Олени, яка проводитиме майстер-клас із солодкої флористики, «і букет, і хороший подарунок, і насолода від творчості».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!